Logo
Одштампајте ову страницу

Фестивал седам величанствених од 30. јануара до 5. фебруара

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Magnificent777777БЕОГРАД - Једанаести фестивал европског дугометражног документарног филма "Седам величанствених" одржаће се у Сава Центру од 30. јануара до 5. фебруара.

 

Фестивал ће свечано отворити холандски документарац "Нови Рејкс музеј" редитељке Уке Хогендејк о Рејкс музеју у Амстердаму, најзначајнијем музеју у Холандији затвореном 2003. године због реновирања, објављено је на порталу Сава Центра.

 

Редитељка филма иза затворених врата музеја камером је успела да забележи процес у коме огољена зграда постаје велелепна наликујући оној из прошлих времена. Филм је освојио награду за најбољи холандски документарац прошле године на Међународном фестивалу документарног филма у Амстердаму (ИДФА), након што је имао премијеру на фестивалима и у биоскопима широм САД-а.

 

У суботу, 31. јануара на програму је британски филм "Вирунга", режија Орландо фон Ајнзидл о заштићеном националном парку Вирунга у Конгу, филм о правим херојима у најважнијој борби за очување природе која се дешава у свету у овом тренутку.

 

Вирунга је дом многим од последњих планинских горила на свету, али и највећа нада за економску стабилност у региону. Открићем нафте испод Едвардовог језера 2010.године и доласком британске нафтне компаније "СОЦО Интернатионал" води се прави рат између оних који су за очување и оних који су за експлоатацију парка.

 

На фестивалском програму у недељу, 1. фебруара је документарни филм "Меси" једног од најзначајнијих шпанских редитеља, Алекса де ла Иглесија о фудбалској звезди, Лионелу Месију. Редитељ истражује како је могуће да је Меси постигао да постане један од највећих фудбалера свога времена.


Детаљније о свим филмовима који ће се приказивати погледајте ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 15 јануар 2015 20:44
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015