Logo
Одштампајте ову страницу

Цептер од ОКС тражи да му се призна пун председнички мандат

Оцените овај чланак
(1 Глас)



1ZepterБЕОГРАД - Филип Цептер затражио је од Олимпијског комитета Србије да  му се призна и упише пун председнички мандат од 2005. до 2009.  на основу две правоснажне судске пресуде  Врховног суда Србије од 22. јануара 2009. и Апелационог суда у Београду од 27. марта 2013.


У писму упућеном Олимпијском комитету Србије и председнику ОКС Владе Дивцу преко адвоката Раде Ђапа између осталог се, каже:
 „Од тренутка када је апсолутно незаконито смењен са места прдседника Олимпијског комитета , господин Филип Цептер је дуго времена водио беспоштедну правну борбу како би судски доказао и утврдио де је ништавна и без правног дејства одлука Олимијског комитета о његовом смењивању. У томе је успео доношењем правоснажне и извршне пресуде, да су незаконито и без правног основа, дакле и без правног дејства  решењем  тадашњег Министарства за људска и мањинска права Србије и Црне Горе  као генерални секретар односно в. д. председника Олимпијског комитета уписани Предраг Манојловић и Иван Ћурковић те их из тог разлога треба избристати из истих као и да се судском одлуком унесе  као неспорно да се господин Филип Цептер  од 04. 03. 2005. до почетка 2009. цео законом предвиђени манда налазио на челу олимпијског покрета.
 У писму се даље истиче:
 „Захваљујући својој упорности, залагању и трагању за  правичношћу у раду органа Олимпијског комитета, као и истрајној борби за ред, поштовање прва и правни поредак, господин Цептер је индиректно допринео и Вашем избору за председника ове респектабилне установе као особе од несумњивог личног професионалног и људског интегритета... На жалост, низ кривичних пријава које је господин Филип Цептер поднео против лица у чијим се радњама стекао велики број кривичних дела, иако поткрепењене несумњивим и необоривим материјалним доказима, до данашњег дана нису добиле судски епилог...“
На крају писма, уз које су приложене и коначне и извршне судске пресуде, се  констатује:
„Имајући све ово у виду, молимо Вас да поступите у складу са правоснажним судским решењима, те барем делимично исправите неправду учињену господину Филипу Цептеру од стране Олимпијског комитета, тако што ће те у свим актима која постоје у архиви Олимпијског комитета посебним актом органа управљања Олимпијског комитета констатовати његову функцију председника ОК у пуном мандату за неспоран и судским одлукама утвеђњен период, извршити брисање противзаконито номинованог господина Ивана Ћурковића  и послати званичне и обавезујуће дописе свим установама, органима и институцијама као би се сва екстерна акта ускладила са овом ноторном чињеницом“.
Уз писмо су достављена и решења Другог основног суда П. бр 5922/05 од 11. 09. 2008, Врховног суда Србије У-СЦГ бр 330/06 од 22. јануара 2009. и Апелационог суда Србије Гж бр 7228/12 од 27. марта 2013.
Филип Цептер је изабран за председника ОК у марту 2005. и наследио је Драгана Кићановића. Смењен је нелегално сазваној скупштини која је у судском поступку проглашена „ ништава и без правног дејства“. Апелациони суд и Врховни суд донели су пресуде да је „ништава и без правног дејства  одлука туженог Олимпијског комитета Србије бр.267/1 од 11.07.2005.године“  као и да је „ништавна и без правног дејства Одлука донета на записник Скупштине ОК СиЦГ под тачком 7 од 07.03.2006. године“.
Генерални секретар ОКС, Ђорђе Вишацки јуче није био доступан за коментар „јер је био у великој журби због важних обавеза“.
На сајту ОКС Филип Цептер је наведен као председник 2005. а Иван Ћурковић као в.д. председника 2005. – 2006. и 2006. -2009. када га је наследио Владе Дивац.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 03 фебруар 2015 16:18
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015