Logo
Одштампајте ову страницу

Арсовићева нај стрелац у Београду у 2014.

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1najbgdraduloviciarsovicБЕОГРАД - Најуспешнији стрелац у Београду у прошлој године је Андреа Арсовић (Партизан) која је лане Србији донела прву олимпијску визу.


У традиционалном избору Стрељачког савеза Београда, у конкуренцији младих стрелаца најуспешнија је Нина Радуловић из Звездаре, а тренерску титулу понео је Драган Доневић шеф стручног штаба Партизана.
“Академија Максимовић” проглашен је за најуспешнији београдски клуб.
Лауреати по дисциплинама су - пушка, сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), сениори: Миленко Себић (“Академија Максимовић”, сада Ц. звезда),  јуниорке: Нина Радуловић (Звездара), јуниори: Алекса Симовић (Нови Београд Ушће),  млађе јуниорке : Ана Акифовић (Нови Београд Ушће), млађи јуниори; Стојан Стевановић (Полицајац),  кадеткиње: Марија Завишић (Партизан), кадети: Ратко Бућић (Партизан),  пиштољ – сениорке: Зорана Аруновић (Црвена звезда), сениори: Дамир Микец (Полицајац),  јуниорке: Наталија Анастасијевић (Партизан), јуниори: Александар Живадиновић (Колубара)  млађе јуниорке: Леа Алексић (Нови Београд Ушће), млађи јуниори: Ратко Недимовић (Ц. звезда).
1najbgdsvlauretaiНа годишњој Скупштини ССБ, која је предходила проглашењу, глава тема било је градско стрелиште у Миријеву. Миле Ђапић, председник СС Београда, је истакао да је  у јуну пожар на стрелишту којим управља ССБ, непланирано оптеретио буџет. Уништено је ваздушно стрелиште, као и просторије и комплетна опрема СК Звездара, па је ССБ  морао да обави обавезне радове, у санирању објекта.
–И поред свих напора ни прошле године нисмо успели да добијемо неопходне документе који би била полазна тачка да кренемо у реновирање и стављање стрелишта у функцију. Објекат је неопходан како би, пре свега млади, београдски стрелци добили адекватне услове за  развој– рекао је Миле Ђапић, председник ССБ.– Пожар нам је оптеретио буџет за 2014, али одражава се и на финансирање за 2015. Раније смо неке просторије на стрелишту давали у закуп, а сада тих прихода неће бити.
У извештају о раду за 2014, који је као и остали документи усвојен једногласно, спортски део активности ССБ у 2014. је оцењен као успешан, организована су сва планирана такмичења, забележен је већи број учесника у надметањима млађих категорија. ССБ је и прошле године организовао традиционално, изузетно масовно Интернационално првенство Београда.
Међу активностима планираним за 2015. је и припрема јубилеја – 150 година постојања ССБ.
Делегате је поздравио и председник Стрељачког савеза Србије Синиша Машовић, који је истакао добру сарадњу два савеза.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 05 фебруар 2015 22:31
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015