Logo
Одштампајте ову страницу

Заједници заједно у 2015

Оцените овај чланак
(2 гласова)

nisssssБЕОГРАД - У сарадњи с локалним самоуправама, Нафтна индустрија Србије (НИС) из Новог Сада  расписала је јавни конкурс за доделу финансијских средстава за реализацију пројеката из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и социјалне заштите, који ће се реализовати на територијама градова Београд, Нови Сад, Панчево, Зрењанин, Ниш, Чачак и општина Кикинда, Нови Бечеј, Кањижа, Житиште и Србобран.

 

Како је објавила, са циљем да се унапреди квалитет живота у локалним заједницама у којима послујемо, а у духу корпоративне друштвене одговорности и препознавања потребе за повезивањем локалне заједнице и значајних привредних субјеката, НИС пружа подршку реализацији пројеката из следећих области, дефинисаних нашом стратегијом друштвене одговорности:

 

Енергија спорта: промоцијa спорта и здравог начина живота, доступност спортских садржаја, укључивање деце, младих и других осетљивих група у спортске активности у локалним заједницама

 

Култура без граница: развој и обогаћивање културних садржаја у локалним заједницама, подршка културним програмима и манифестацијама, активности усмерене ка едукацији и подизању свести

Енергија знања: подршка развоју науке, укључујући промоцију и популаризацију науке, истраживања.

 

Помоћ социјално угроженим групама: подршка пројектима усмереним ка смањењу сиромаштва, укључивању маргинализованих група, развоју социјалних услуга у заједници

 

Заштита животне средине: едукација и подизање свести, активности са циљем решавања конкретних проблема у локалним заједницама.

 

Предност на конкурсу имаће пројекти који пружају подршку и подстичу младе људе да остваре свој потенцијал, као и пројекти који подразумевају реконструкцију или адаптацију простора или јавне површине од великог значаја и вредности за читаву заједницу, објављено је на порталу zajednicizajedno.nis.eu.

 

Општи услови за учешће на Конкурсу

 

Право учешћа на Конкурсу имају регистрована удружења грађана, спортска удружења, струковна удружења, локалне институције и фондације са седиштем на територијама градова: Београд, Нови Сад, Панчево, Зрењанин, Ниш и Чачак и општина: Кикинда, Нови Бечеј, Кањижа, Житиште и Србобран. Носилац пројекта мора да буде једно удружење, институција или фондација, у случају да се пројекат спроводи партнерски.

 

Једино апликанти са територија наведених општина и градова могу бити носиоци пројекта, али оне за партнере могу имати организације и установе са територија других општина и градова у Србији.

 

Неформалне групе, појединци, предузећа и профитне организације немају право пријављивања на Конкурс.

 

Свако удружење или локална институција могу пријавити само један пројекат за реализацију у 2015.години.

Минималан износ за финансирање пројекта износи 300.000 динара.

 

Основни критеријуми за доделу донација:

 

Пријавне формуларе и осталу документацијиу преузмите ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено уторак, 10 фебруар 2015 22:22
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015