Кућа Добрих Вести

Login

У позоришту „Душко Радовић“ премијера представе „Поп Ћира и Поп Спира“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

glavnaБЕОГРАД - Романтична комедија „Поп Ћира и Поп Спира“ по роману Стевана Сремца у режији Јовице Павића, премијерно је изведена протеклог викенда (субота) у препуној сали Малог позоришта „Душко Радовић”.


У драматизацији коју је написала Мила Машовић-Николић у фокусу су односи између младих. Приказани у духу поетског реализма, они иницирају вечне теме о одрастању као што су сукоб између младалачких идеала, заноса и снова насупрот амбицијама, конвенцијама и очекивањима које од младих има провинцијска средина.

pred2

Раскошне костиме за комедију која се дешава у периоду белле епоqуе креирала је Милица Грбић-Комазец, сценографију Љубица Милановић а композитор је Владимир Петричевић.


У представи игра 12 глумаца из ансамбла, као и млада гостујућа глумица Ивана Аџић у улози Јуце: Милош Самолов/ Поп Спира, Александра Анђелковић/Сида, Ивана Аџић/Јуца, Јово Максић/Поп Ћира, Маријана Вићентијевић Бадовинац/Перса, Јелена Илић/Меланија, Сандра Родић Јанковић/Ержа, Милош Анђелковић/Шаца, Дамјан Кецојевић/Пера, Душица Синобад/Фрау Габријела, Јована Цветковић/Савка, Алек Родић/Поп Олуја и Горан Баланчевић/Аркадије.

 

pred3

 

Представа „Поп Ћира и поп Спира“ је романтична комедија у којој две поповске куће живе у идили, све док се у њиховим животима не појави млади учитељ у коме обе породице виде савршену прилику за удају својих кћери. Централни заплет и многе перипетије о којима нас извештава сеоска трачара базиране су на авантури која се дешава између љубавних парова – поповских кћери Јуле и Меланије, сеоског момка Шаце и „младожење из снова“ Пере.

pred4

 

Најпознатији роман Стевана Сремца, по коме је 1957. године снимљен први југословенски филм у боји, део је обавезне школске лектире у седмом разреду основне школе.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 16 март 2015 22:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија