Кућа Добрих Вести

Login

У Дортмунду и Новом Саду пуном паром за Чангвон

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1dortmundsekariczarunovicvelickovicfotojarunovicДОРТМУНД - Српске репрезентативке пиштољем Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Јасна Шекарић и тренер репрезентације Јелена Аруновић остале су после ИСАС турнра на припремама у Дортмунду до 31. марта.


- Можемо да будемо задовољни учинком на турниру ИСАС. Освојене  су четири медаље, све пиштољем, злато, сребро и две бронзе. Зорана  Аруновићева се окитила златом, а Величковићева бронзом у гађању ваздушним  пиштољем другог дана такмичења,  док је трећег дана Величковићева била друга, а Аруновићева трећа МК пиштољем. И Јасна Шекарић је гађала у финалу и заузела четврто место– каже Јелена Аруновић.- Медаље нису биле у првом плану, турнир је био добра припрема за Светски куп у Чангвону у Кореји од 8. до 16. априла и зато смо остале и наставили интензиван рад, такмичарке кажу у шали „као у руднику“.
Јелена Аруновић истиче да је ово критични део сезоне, уз ваздушно оружје уводи се и  МК пиштољ и то после вишемесечне паузе:
- Тренинге тако дозирамо да искључимо могућност повреда које су у овом делу могуће. Нисмо имали зимске припреме МК оружјем па, практично, крећемо од почетка.  Са стрелишта, на коме је одржан ИСАС турнир и на коме смо радиле до петка, преселили смо се на МК стрелиште локалног клуба  на коме иначе често долазе и тренирају стрелци из Италије, Русије, Велике Британије… са чиме су нас љубазни домаћини одмах упознали. Услови су одлични. После преподневног тренинга у уторак,  пакујемо се и летимо за Србију. Радићемо, колико нам то време дозволи, на Царевој Ћуприји а потом 8. априла одлазимо у Чангвон.
Остали стрелци који ће у Чангвону нишанити олмпијске визе за Рио су  на припремама у Новом Саду, где остају до петка.  На списку спортског директора СС Србије Срећка Пејовића за Светски куп у Чангвону су -пушка: Немања Миросављев (Нови Сад)  који ће гађати само МК пушком (тростав и 60 лежећи), Милутин Стефановић („Чика Мата“) и Миленко Себић (Црвена звезда) који ће гађати све три дисциплине (МК пушка тростав и 60 лежећи као и ваздушна пушка), Ивана Максимовић („Академија Максимовић“), Андреа Арсовић (Партизан) и Јелена Живковић (Јагодина) - све гађају ваздушну и МК пушку - тростав, пиштољ: Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац) и Андрија Златић („Алекса Дејовић“, Ужице), Зорана Аруновић, Јасна Шекарић (обе Ц. звезда) и Бобана Величковић (Бор 030) – сви гађају МК и ваздушним пиштољем. У стручном штабу у Кореји биће Драган Доневић, Јелена Аруновић, Горан Микец и Горан Максимовић.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 30 март 2015 15:30
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија