Logo
Одштампајте ову страницу

"Јевремова – улица сусрета” и „Јаззвремова” – улични џез фестивал

Оцените овај чланак
(2 гласова)

jevremovaaaaaБЕОГРАД - Традиционална манифестација „Јевремова – улица сусрета” биће одржана сутра, седму годину заредом.


Дуж Господар Јевремове улице, која се протеже од Калемегдана до Скадарлије, од 12 до 14 сати посетиоцима „улице сусрета” представиће се више од 100 удружења грађана, институције, установе, вртићи, школе, Канцеларија за младе и Волонтерски сервис Општине Стари град, Установа културе „Пароброд”, СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић”, Дом здравља „Стари град”, културно-уметничка друштва, као и верске заједнице централне градске општине, најавио је Беоинфо.

Посетиоце овогодишње „Јевремове – улице сусрета“ у једној од најлепших дорћолских улица очекује разноврсни програм са преко сто учесника.

 

Други улични фестивал џеза „Џезвремова 2015“ одржаће се од 11,00 до 16,00 сати на бини испред УК „Пароброд“. Наступају : Београдски Диксиленд Оркестар, Васил Хаџиманов Бенд , Hot Club of Belgrade и Влада Маричић бенд & Тања Јовићевић.

 

Подсећамо да „Коцкицу“ - симбол манифестације, можете добити на свим штандовима дуж Јевремове, која ће седми пут за редом постати место дружења, комшијске слоге и добрих староградских вибрација.

 


Свечано отварање манифестације заказано је тачно у подне испред УК „Пароброд” (на углу Јевремове и Капетан Мишине улице), где се одржава улични џез фестивал – „Јаззвремова”.


Организација Европа ностра Србија на манифестацији


Европа Ностра Србија представиће се и ове године на Јевремовој улици Сусрета у недељу, 5. априла од 10 до 15 часова.
Грађани ће на штанду ове организације бити прави актери стрипа који ће сами писати. Основне теме су: Волим Београд јер... и Читам јер... А сви одговори су дозвољени.


Већ неколико година за редом организација Европа Ностра Србија у оквиру манифесртације Јевремова улица сусрета у Јевремовој улици у Београду анимира грађане да размишљају о наслеђу које их окружује, а често је врло угрожено. До сада су грађани у Јевремовој размењиваљи старе књиге, наслеђе које у ери све распрострањенијих електронских књига, wеб портала и блогова полако нестаје, присећали су се својих омиљених углова Београда за које их вежу посебне успомене, најавила је ова организација.

 

Програм на штанду у Јевремовој улици Европа Ностра Србија увек посвећује и најмлађима. Они уче шта значи та чудна реч баштина, покушавају да је нацртају.


Европа Ностра Србија је део паневропске мреже организација које се баве очувањем културног наслеђа. Посвећена је подизању свести о значају културне баштине као елементарног права сваког грађанина.

 

Иако је тим овог удружења састављен од остварених професионалаца у области културног менаџмента, историје уметности, архиектуре, економије и музеологије, посебна одлика ове организације јесте ентузијазам и жеља младих чланова да покрену грађане на активизам и жељу да и сами чувају своју баштину.


Поред пројеката који су нашли великог одјека у Србији попут пројекта Место које Волим и уласка суботичке Синагоге у 7 најугроженијих споменика културе Европе, тим Европа Ностра Србије учествовао је и у креирању идејног решења за ревитализацију панчевачке пиваре, али и у пројектима намењеним едукацији младих широм србије о културном благу.


На Јевремовој ће вам се представити два новија пројекта: ЧитамЧиташ и Беопатримониум.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 03 април 2015 22:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015