Logo
Одштампајте ову страницу

Предпразнично дружење и даривање родитеља у Волонтерском сервису

Оцените овај чланак
(1 Глас)

uskrsБЕОГРАД - Настављајући традицију дружења и даривања суграђана којима је потребна помоћ и подршка током целе године, у уторак 7. априла у просторијама Волонтерског сервиса Звездара одржано је двочасовно дружење волонтера, запослених у Одељењу за друштвене делатности и родитеља који дуготрајно брину о својој деци а која имају проблеме у развоју.


Родитељи су истакли да им оваква пажња много значи као подршка у њиховој дуготрајној бризи, нези и борби за што хуманији и квалитетниј и живот њихове деце. Неки од родитеља су на дружење повели и децу јер, као и обично, нису имали коме да их повере.

 

Сви су се сложили у констатацији да им је драго да постоји место као што је Волонтерски сервис, где могу отворено да разговарају о својим свакодненвим проблемима, размењују искуства и добију корисне савете и информације. Предпразнично дружење у Волонтерском је било и лепа прилика да се заигра и запева уз музицирање на хармоници магистра хемије у пензији госпође Бранке, волонтерке, која није штедела ни веште прсте ни глас.


Одајући признање овим храбрим и упорним Звездаркама и Звездарцима за дугогодишње ношење са свакодневнм проблемима и препрекама које брига и нега за децу ометену у развоју, са инвалдитетом и дугогодишњим болестима собом носе, договорен је следећи сусрет са задатком да се међусобно подржавају кроз групе помоћи и самопомоћи.


Као признање за сав труд, бригу и самоодрицања како би њиховој деци било боље, Волонтерски сервис Звездаре и Удружење "Дах" уз чију помоћ је сусрет реализован, празничне поклоне су обезбедили за све родитеље - козметику, књиге и уникатне букмаркере, које су сениори направили на својим креативним радионицама.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 април 2015 22:34
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015