Logo
Одштампајте ову страницу

Џез фестивал – почела продаја улазница

Оцените овај чланак
(2 гласова)

jazzzzzzzБЕОГРАД - Дом омладине Београда објавио је почетак продаје комплета улазница за 31. Београдски џез фестивал (БЏФ), који ће се одржати од 27. октобра до 1. новембра 2015. године.


За најверније посетиоце и највеће љубитеље џеза, спремили смо врло ограничен број ваучера са специјалним попустом: у продаји су, по први пут, комплети улазница за Поноћни програм у сали Американа, по цени од 1000 динара, за најмање 6 концерата, као и комплети улазница за Главни програм по цени од 2500 динара, за најмање 6 концерата.


Ваучери за комплете улазница за 31. Београдски џез фестивал су у продаји на Благајни Дома омладине Београда и преко ЕВЕНТИМ мреже.


Овогодишњи фестивал наставиће са традицијом довођења најбољих нових аутора, најпопуларнијих џез музичара и звезда, као и свих протеклих година.


Београдски џез фестивал је најстарији и најугледнији домаћи џез фестивал – прво издање одржано је у јесен 1971. године, као филијала Њупорт џез фестивала.


Обележавање великог јубилеја, 30. БЏФ, поклопило се прошле године са прославом 50. годишњице Дома омладине Београда, културне институције која је од самог почетка организовала фестивал. На главном и пратећем програму је учествовало близу 100 извођача из 16 земаља, у оквиру 18 састава.


О фестивалу је, осим домаћих представника медија, извештавао рекордан број новинара из 15 земаља: САД, Велике Британије, Италије, Холандије, Пољске, Летоније, Русије, Аустрије, Немачке, Швајцарске, Шпаније, Румуније, Хрватске, Македоније и Босне и Херцеговине.

 

Фестивал је прошлог лета постао члан Europe Jazz Network (EJN), постајући први члан ове истакнуте међународне мреже из наше земље. Веома је значајно напоменути да је позив да приступимо ЕЈН дошао са њихове стране, разумевајући да је Београдски џез фестивал она српска џез институција која је овој мрежи најпре потребна.


Београдски џез фестивал је манифестација од посебног значаја за Град Београд, који је и оснивач ове манифестације.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 21 април 2015 23:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015