Кућа Добрих Вести

Login

Конференција о кршењу ауторских права

Оцените овај чланак
(1 Глас)

photooooooБЕОГРАД - Штетне последице по националне економије због кршења ауторских права и фалсификовања заштићених производа, као и њихова честа повезаност са организованим криминалом, тема су конференције која ће се одржати сутра, у Привредној комори Србије.


Конференција се одржава у организацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација, у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Републици Србији, поводом обележавања Светског дана интелектуалне својине, а представља саставни део Твининг (Твининг) пројекта "Спровођење права интелектуалне својине", који финансира Европска унија, саопштено је из тог Министарства.


Циљ те студије је да се процени тренутни степен фалсификовања и пиратерије у Србији, истакну трендове, идентификује повезаност са транснационалним организованим криминалом и утврди да ли постоје потенцијалне претње друштву.


На конференцији ће се бити представљене последице кривотворења и пиратерије о којима ће дискутовати угледни говорници из Србије и иностранства.


Међу говорницима су државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Весна Ковач, шеф делегације Европске уније Мајкл Девенпорт, амбасадор Краљевине Данске Мајкл Борг Хансен, и амбасадор Уједињеног краљевства Велике Британије Денис Киф.


Конференцији ће присуствовати и представници институција јавног сектора одговорних за заштиту и спровођење права интелектуалне својине у Србији - полиција, царина, Завод за интелектуалну својину и Државно тужилаштво, као и одабрани учесници из приватног сектора.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија