Кућа Добрих Вести

Login

Стратешка сарадња ФСС и Телекома Србија

Оцените овај чланак
(0 гласова)

СТАРА ПАЗОВА - Фудбалски савез Србије (ФСС), Телеком Србија и ТВ Арена Спорт потписали су 20. марта у Старој Пазови трогодишњи уговор о спонзорству и уговор о правима преноса Купа Србије на ТВ Арена Спорт.

Истовремено Заједница суперлиге Србије и ТВ Арена Спорт потписали су уговор о преносима домаћих лигашких утакмица на каналима те куће.

Значајан партнерски уговор потписали су председник ФСС Томислав Караџић, генерални директор компаније Телеком Србија Бранко Радујко, директор ТВ Арена Спорт Радисав Вулићевић, као и председник Заједнице Супер лиге Србије Бранимир Бабарогић.

"Циљ потписивања овог уговора је унапређење квалитета домаћег фудбала. Желимо да преко ТВ Арена Спорта поставимо нове стандарде извештавања са наших суперлигашких мечева. Наш циљ је да се фудбал ,,пресели" у ноћне термине, јер ће тако бити гледанији него до сада. Посебно је важно што ће сада и наша дијаспора непосредније моћи да прати дешавања у српском фудбалу", рекао је Радујко.

Председник Караџић сматра да је то важан стратешки уговор за целокупну фудбалску организацију, која све чини да поправи инфраструктуру на домаћим стадионима.

"Осим што ће медијски бити потпуно покривени, домаћи клубови ће после успостављања сарадње са Телекомом Србија имати значајна средства. Што је још важније новчана средства ће бити континуирана", рекао је Караџић.
Председник Заједнице Суперлиге Бабарогић је поновио да ће сва средства, која буду приспела од уговора и реклама, у целости бити усмерена у клупске касе суперлигаша.

"Сав новац који се буде прикупио на овај начин директно ће бити прослеђен клубовима за њихове активности. Заједници неће припасти ни динара од тих прихода", нагласио је Бабаровић.

Директор ТВ Арена Спорт Вулићевић је рекао да ће убудуће термини одигравања утакмица у домаћој лиги бити ,,фиксирани", као што се то ради у већини значајних европских земаља.
"Наша уређивачка концепција ће бити таква да ће најзначајнији догађаји у домаћем фудбалу бити покривени, не само кроз директне преносе, него ћемо организовати специјалне емисије, разговоре, интервјур и друге облике телевизијског изражавања", рекао је Вулићевић о новој уређивачкој политици његове куће.

Емитовањем директних преноса утакмица, прегледи кола и пратеће емисије у ХД технологији омогућиће се савршени склад слике и звука. Како је најављено, ТВ Арена Спорт настојаће да се стил праћења домаће лиге не разликује од начина рада најбољих телевизијских кућа, које преносе светске и европске лиге.

Новчана висина уговора није саопштена ни од једне стране потписнице уговора.

шњд/бв

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 31 август 2012 12:05
Александар Цвејић

Новинар Александар-Саша Цвејић рођен је 1953. године у севернобанатском селу Ђала. Основну и средњу школу похађао је у родном месту и Београду. Факултет политичких наука, на одсеку за новинарство, завршио је у Београду. Ожењен је супругом Светланом са којом има кћерку Катарину и сина Илију. Радио је у Спортској рубрици Новинске агенције Танјуг од 1978. до 2011. године. У новинарској каријери пратио је догађаје из више од 40 спортова. Извештавао са више Олимпијских игара, светских и европских шампионата у фудбалу и боксу. Пет година је обављао функцију генералног секретара Удружења спортских новинара Србије.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија