Кућа Добрих Вести

Login

Мегдан са светским шампионима за викенд у Бањи Јунаковић

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1kuglaNJESENIoRSKEREPSRBIJEБАЊА ЈУНАКОВИћ - Сениорске, кадетске и пионирске куглашке селекције Србије одиграће у суботу и недељу 2. и 3. маја пријатељске утакмице са селекцијама Мађарске на куглани са осам стаза у Бањи Јунаковић и биће то за обе репрезентације последња провера пред Шампионате света у Шпајхерздорфу у Немачкој од 4. до 23. маја.


Обе сениорске репрезентацеје Мађарске ће у Шпајхерздорфу бранити светске титуле. Селектор сениора Милош Поњавић, одлучио се да за ову утакмицу позове десет играча (играће се првог дана са по девет куглашица и куглаша) и на списку су: Вилмош Заварко, Данеил Тепша (обојица Спорт Подбрезова, Словачка), Роберт Ерњеши (Сегедин), Горан Остојић, Чонгор Барањ, Милош Симијоновић, Радован Влајков и Игор Ковачић (сви Београд),  Урош Јагличић и Горан Чалуковић (обојица Металац, Горњи Милановац).


Селектор сениорки Драган Фатовић одлучио се за ових девет куглашица: Хермина Лукач, Ливиа Санто, Зорица Бараћ (све Пионир), Маја Ђукић, Јована Стантић и Маријана Орос (све Раднички, Нови Сад), Јасмина Анђелковић (Џамбо инвест, Нови Сад), Марија Кресовић (Кристал) и Ксенија Милосав (СПЦ Војводина, Нови Сад).


Селектор кадета Мирко Чуквас има на располагању шесторицу играча за меч са Мађарском: Марко Антић (Ц. звезда),  Немања Балаћ (Апатин), Желислав Јакаб и Жељко Гарафијат (Долина, Падина), Себастијан Молнар (Јединство. Нови Бечеј) и Илија Остојић (Врбас).


У женској кадетској селекцији коју води селектор Љубомир Штетин су Кристина Љубенковић (Победник), Ангела Золнаи (Јединство, Нови Бечеј), Ана Бошков, Оливера Чикош и Милица Перин (све Банат, Зрењанин) и Ивана Арсић (ППТ Трстеник).

 

Пионирска селекција


У пионирској конкуренцији играће Тања Петровић (ППТ Трстеник) и Матеја Шакић (Београд). Хермина Лукач ће у Шпајхерздорфу прво играти за кадеткиње, а затим у сениорској репрезентацији.


Свечано отварање пријатељског меча Србија – Мађарска  је у суботу у 8,30 часова. Од 9 часова играју по шест кадета и кадеткиња  а затим  пионири и пионирке као и по  једна сениорка и сениор.


1KUGLANJEHERIMINALUKACОд  13,40 до 17,10 су мечеви сениорских селекција. У недељу од 8 часова играју кадетске селкције са по четири куглишице и куглаша, а затим од 10,20 сениорске репрезентације са по шест играчица и играча.


Појединачни Светски куп за пионире одграће се у Шпајхерздорфу од 6. до 8. маја, затим ће се одржати екипно и појединачно кадетско Првенство света од 8. до 13. маја и на крају од 13. до 23. маја екипни сениорски Шампионат света.
Мушка репрезентација Србија, која је пре две године на СП у Залаегерсегу освојила бронзу,  на екипном сениорском Шампионату света у Шпајхерздорфу играће у групи „Б“ са  Пољском, Италијом и једним од квалификаната (БиХ, Естонија, Црна Гора и Данска).


У „А“ групи су Хрватска, Словенија, Словачка и квалификант, у „Ц“ групи Румунија (бронза 2013), Немачка, Француска и квалификант и у „Д“ групи Мађарска (брани титулу), Аустрија, Чешка и квалификант. Куглашице Србије ће играти у “Д“ групи са Чешком (бронза са прошлог СП), Словачком и Естонијом.


У „А“ групи за куглашице су Румунија (вицешампион света), Аустрија, Италија и Данска, у „Б“ групи Мађарска (шампион света), Немачка, Пољска и квалификант, у „Ц“ групи су Хрватска (бронза са СП 2013), Словенија, БиХ и квалификант. Квалификанти су Црна Гора и Француска.


У другој фази,  првопласирани из „Б“ групе игра са другопласираним из „Д“  групе и обрнуто. На исти начин укрштају се А“ и „Ц“ група.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 02 мај 2015 10:15
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија