Logo
Одштампајте ову страницу

Подмладак блистао у Осијеку и пласирао се у финале ЛМЕ

Оцените овај чланак
(0 гласова)


1osijek1ОСИЈЕК - Српски млади стрелци блистали су у Осијеку на регионалном квалификационом трниру - група Исток Лиге младих Европе (ЛМЕ) и пласирали се на финални турнир од 1. до 4. октобра у Шведској (Роте – Ваксје).


- Изванредан успех, поготово екипе пиштољем, која је направила сензацију дана победивши фаворизованеа домаћине, Хрвате – каже Срећко Пејовић спортски директор СС Србије коме у стручном штабу асистирају тренери Маријана Новковић и Сретен Нешковић.- Изванредне резултате забележила је Сања Вукашиновић, велики допринос дали су и Милица Бабић и Лазар Ковачевић. У екипи пиштољем није било слабих, Бранко Машановић, Марија Шуњеварић и Стефан Тодоровић су обавили лавовски део посла.
У првом мечу пушком, Србије је победила БиХ са 20:4. Сјајне су биле Сања Вукашиновић (416,2) и Милица Бабић (416,1) са по све четири победе док је Лазар Ковачевић имао две победе и два пораза (410,7). Изненађење дана је била победа српске селекције пиштољем 14:10 над фаворизованим Хрватима. У екипи су били Бранко Машановић, који је са Криштом на позицији 1 имао резултат 4:4, Марија Шуњеварић је победила Луку Ћелића са 5:3, Стефан Тодоровић је, такође, са 5:3 победио Марију Слађев. У првом колу пушком, Хрватска је са 17:7 победила Украјину.
1osijek3puska У другом мечу пушком Србија је победила Хрватску са 15:9 и без обзира на дуел у недељу 3. маја са  Украјином пласирала се за финале у Шведској. Изванредна је  била Сања Вукашиновић која је поново  имала све победе а укупан резултат јој је био 418,4. Велико изненађење био је  други пораз такмичара пиштољем из Хрватске од Украјине са 16:8 па су фаворизовани Хрвати испали и омогућили Србији , да се без обзира на сутрашњи сусрет са Украјином и овим оружјем пласира на завршни турнир.
 У Лиги младих Европе учествују стрелци од 14 до 18 година пушком и пиштољем, у екипама које могу да буду само мушке, само женске, али и мешовите. Гађа се дуелно, стрелац против стрелца уз гласну музику и навијање.


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015