Logo
Одштампајте ову страницу

Андреја Васиљевић аутор Београдског читача

Оцените овај чланак
(3 гласова)

citacБЕОГРАД – Студент пете године примењеног вајарства Андреја Васиљевић победник је конкурса „Београдски читач“ и његов вајарски рад изливен у бронзи биће постављен у ужем центру Београда.


Градоначелник Београда Синиша Мали је на данашњој конференцији у Старом двору прогласио победничку скулптуру „Београдског читача”, која ће бити постављена у ужем центру града и том приликом рекао да је од самог почетка веровао у ову идеју и био сигуран да ће подухват бити успешан, јер како је додао, када се ради са младим људима, не може да се направи грешка.


„Победничка скулптура ће постати симбол града, биће постављена у ужем центру, а Београђани и гости српске престонице ће имати прилику да уживају у овом уметничком делу. У време када је књига пала у други план и када нове технологије све више узимају маха, ово је веома значајна порука која указује на важност књиге и читања. Изложба у холу РТС-а дала је могућност свима да виде да Београд и Србија могу да се похвале изузетно талентованим младим вајарима“, истакао је Синиша Мали.


Градоначелник је захвалио члановима жирија, као и иницијаторима пројекта на идеји која ће, како је навео, Београд учинити бољим и лепшим, пренео је Беоинфо.

 

„Ова идеја такође промовише младост и таленат и даје могућност студентима да виде да постоји будућност у овом граду за њих, али и да град и држава брину о томе“, нагласио је Мали, честитао свим уметницима и пожелео им успех у будућем раду и каријери.


Конференцији су присуствовали и чланови жирија, Мирослав Живковић и Никола Кусовац, ментор студената професор Драгољуб Димитријевић, као и иницијаторке пројекта Гордана Влајић и Тања Шикић.


Након десетодневне изложбе одржане у холу РТС-а, а на основу гласова стручног жирија и посетилаца изложбе, донета је одлука о најуспешнијем идејном решењу скулптуре „Београдски читач”. Аутори радова су студенти мастер и докторских студија Факултета примењених уметности из Београда.


Идеја о постављању скулптуре у јавном простору Београда део је истоименог, свеобухватног мултидисциплинарног културолошког пројекта који су, као грађанску иницијативу, покренуле крајем прошле године две књижевнице – Гордана Пешаковић, Гордана Влајић и новинарка Тања Шикић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015