Logo
Одштампајте ову страницу

Стефановићу и Микецу измакла финала!

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1trizlatamikecarsovicstefanovicfotoddonevicФОРТ БЕНИНГ - Фудбалским речником, српски стрелци су последњег дана Светског купа у Форт Бенингу у САД погодили - две стативе: Милутину Стефановићу измакло је финале МК пушком тростав  за круг, а Дамир Микец је ваздушним пиштољем остао први испод црте због мањег броја унутрaшњих центара! Обојица су завршили на деветом месту!


Стефановић је девету позицију освојио са 1.173 круга (по ставовима клечећи 393, лежећи 399, стојећи 381). И друга двојица српских стрелаца ушли у „топ 15“, јер је Стеван Плетикосић био 11. са, такође, 1.172 круга (392, 399, 381) а Миленко Себић 13. са 1.171 кругом (391, 398, 381). Пре финала, које је вредело 1.174 круга најбољи је био олимпијски шампион Кинез Ћинан Жу са 1.183 круга. У финалу победио је Јуриј Јурков из Казахстана са 456,3 круга испред Ћинан Жуа (Кина) са 455,3 круга и Метју Емонса из САД са 445 кругова. Олимпијске визе освојили су Казахстанац Јурков, коме је то било прво финале на Светским куповима у каријери и шестопласирани  Јамашита Тошиказу из Јапана.
У гађању ваздушним пиштољем, Дамир Микец је у основном делу имао 580 кругова, као и Рус Владимир Исаков, али је руски стрелац отишао у финале по додатном критеријуму (већи број унутрашњких центара 26:23) и, потом, освојио сребро! Други српски стрелац Димитрије Гргић завршио је на 30. позицији са 577 кругова.
У финалу, славио је олимпијски шампион Јонгох Јин из Кореје са 202 круга, испред  Владимира Исакова (Русија) са 199,8 кругова и Португалца Жоао Коште са 178,4 круга,  Пре финала, које је вредело 580 кругова, најбољи је био Кошта  са 587 кругова. Олимпјске визе  освојили су 50 - годишњи Кошта као и четвртопласирани и петопласирани Украјинац Олег Омелчук односно Исмаил Келеш из Турске.
- Нико не памти да су на једном такмичењу сва тројица наших стрелаца у троставу имала више од 1.170 кругова а то се догодило у Форт Бенингу и са те стране морамо да будемо веома задовољни, јер су то високи резултати - коментар је Срећка Пејовића, спортског директора СС Србије коме су у стручном штабу асистирали теренери репрезентације Драган Доневић и Јелена Аруновић.-  Изгубили су финале после заста сјајне борбе у самом финишу.  Микец је одлично гађао, са уједначаним серијама и код њега је пресудила мало и спортска срећа. У целини, можемо да будемо веома задовољни оним што смо урадили у Форт Бенингу: освојене су две олимпијске визе  - Микец пиштољем и Стефановић пушком и обојица су их окрунила и златним медаљама, док је треће најсјајније одличје  освојила Андреа Арсовић ваздушном пушком.
Сада Србија има укупно шест олимпијских виза. Две су у Гранади прошле године на СП освојиле Андреа Арсовић (пушка) и Јасна Шекарић (пиштољ), а две ове године на Светском купу у Кореји Ивана Максимовић (пушка) и Димитрије Гргић (пиштољ)  док су у Форт Бенингу златним медаљама карте за Рио извадили Милутин Стефановић (пушка) и Дамир Микец (пиштољ).
Репрезентација дслеће на Аеродром “Никола Тесла”из Форт Бенинга 20. маја у 12,30 часова.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 мај 2015 23:36
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015