Кућа Добрих Вести

Login

Попуст за дечије представе у јуну

Оцените овај чланак
(2 гласова)

predstaveБЕОГРАД – За крај позоришне сезоне позориште „Душко Радовић“ припремило је луткарску представу „Мачак у чизмама“ и 50 одсто попуста на улазнице за викенд представе намењене малишанима.


Последња представа у овој сезони биће одиграна 21. јуна у 12 сати, а посетиоци ће у том термину имати прилику да погледају најновију луткарску продукцију Малог позоришта – „Мачак у чизмама“.


За крај сезоне гледаоци ће имати 50 одсто попуста на све викенд представе, и то: Ноћ у Мерлиновом замку (6. јун у 17 часова), Страшне приче браће Грим (7. јун у 12 часова), Ко је Лорет? (13. јун у 17 часова), Пинокио (14. јун у 12 часова) и Мачак у чизмама (21. јун у 12 часова).


Оно што је на најбољи начин обележило сезону на измаку, је повратак позоришта у реновирану матичну зграду у Абердаревој улици на Ташмајдану. Пројекат реконструкције обухватио је све сегменте ентеријера и екстеријера, па је поред предивне сале комплетно обновљена светлосна, тонска и сценска техника што је омогућило бољи квалитет извођења али и нова креативна решења.
У октобру месецу, позориште је прославило јубилеј 65. година постојања што је била прилика да се резимира досадашњи рад али и припреме планови за репертоар који ће обележити нови период рада.


Премијерно су изведене четири продукције: „Три прасета“, „Поп Ћира и поп Спира“, „Камени цвет“, „Црвенкапа (из предграђа)“, а 17. јуна у 18 сати биће премијерно изведена луткарска представа „Мачак у чизмама“ у режији бугарског редитеља Стефана Рјаткова.


Учешће на фестивалима


Позориште је учествовало са представом „Дечак који каже да, дечак који каже не“ на фестивалу „Ван оквира“ у Реx-у, и на 45. Сусретима професионалних позоришта лутака Србије у Суботици са представом „Три прасета“, на којима је глумица Љиљана Перош добила награду „Јанко Врбњак“ за најбољу луткарску анимацију.


Поред главног програма позориште је реализовало и читав низ пратећих садржаја као што су: Смотра културно-забавних активности деце и омладине са сметњама у развоју (Друштво дефектолога Баограда), Дечији балетски фестивал 2015. (Београдска секција Међународног савета за игру CID-UNESCO и Балетски центар „Ана Пфлуг“), Сценско читање драмских текстова за младе франкофоних писаца (АССИТЕЈ Србија), Играно-луткарски програм (Трг отвореног срца), радионицу креативне глине, едукативни видео материјал „Децо, упознајте Михајла Пупина“ и „Ноћ у Малом позоришту“ (едукативна тура у оквиру 12. Ноћи музеја).


Као и сваке сезоне позориште се потрудило да бесплатним картама обрадује све оне којима је то најпотребније, а угостили смо и учеснике емисије „Радна акција“ са Прве Српске телевизије.


Први пут у Малом позоришту заиграли су млади глумци Ивана Аџић („Поп Ћира и поп Спира“, „Камени цвет“ и „Црвенкапа (из предграђа)“ и Петар Стругар („Камени цвет“).


Хвала свима који су нас посећивали, подржавали и волели у сезони 2014/15, а представе са репертоара можете поново погледати од септембра месеца. Прва премијера у новој сезони заказана је за 23. октобар, а биће рађена по књизи „Плави чуперак“ Мирослава Антића у режији Сандре Родић-Јанковић.

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 03 јун 2015 21:51
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија