Кућа Добрих Вести

Login

Основана Асоцијација онлајн медија

Оцените овај чланак
(1 Глас)

portalllllБЕОГРАД - У Београду је недавно основана Асоцијација онлајн медија (АОМ), прво удружење те врсте у региону, које окупља 18 интернет портала из свих делова Србије, саопштило је то удружење.


Чланови Асоцијације се залажу за афирмацију слободног, независног и професионалног рада онлајн медија и највише новинарске стандарде, наводи се у саопштењу.


За првог председника Управног одбора АОМ изабран је Предраг Благојевић, главни и одговорни уредник Јужних вести, а за заменицу председника Тања Максић из Балканске истраживачке мреже БИРН.


Прве активности АОМ биће усмерене на унапређење етичких стандарда на интернету, са фокусом на заштиту ауторских права, помоћ у размевању новог правног режима који важи за онлајн медије и повезивање са релевантним регионалним и међународним актерима.
Њен оснвачи су 021.rs, Autonomija.info, BIRN, Cenzolovka, CINS, IST Media, Istinomer, JugMedia, JugPress, Južne vesti Krik, Media и Реформ центар Ниш, Mingl, Мој Бечеј, Njuz.net, SOinfo, ŠumadijaPress i Titulli.com.

 

Извор:Кућа добрих вести

 


Последњи пут измењено четвртак, 02 јул 2015 21:24
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија