Logo
Одштампајте ову страницу

Фестивал Матија Бан

Оцените овај чланак
(1 Глас)

matijabanmmmБЕОГРАД - Oпштина Чукарица организује у недељу, 12. јула, једнодневни урбани џез и филмски фестивал „Летњи дан Матија Бан”, који ће се одржати у великом парку у Пожешкој улици на Бановом брду.


По угледу на европске квартовске и парковске манифестације предвиђен је и дводелни музички и филмски програм, најавио је Беоинфо.


У Пожешкој од 12 до 16 сати нааступа одабрани лајн-ап престоничке џез сцене, доказан како у ренесанси клабина тог музичког жанра, тако и наступима од Београдског џез фестивала до Јевремове улице сусрета: Милан Петровић квартет, „Сербијан џез, бре“, Београдски диксиленд оркестар и Влада Маричић бенд са Тањом Јовићевић.


Од 20 састи до поноћи публика ће моћи да види два филма. Прво ће бити приказан такорећи наша верзија остварења „Фаст анд Фуриоус“, филм Предрага Стојића „Офф“ са Николом Ђуричком и Љубом Бандићем, а онда и овогодишњи светски блокбастер – љубавна мелодрама „The Age of Adeline" са Блејк Лавил и Харисоном Фондом. Улаз је слободан.


Матија Бан је један од најистакнутијих српских и југословенских интелектуалаца 19. и 20. века. Рођени Дубровчанин, по доласку у Београд био је секретар Српске краљевске академије, педагог на двору Кнеза Александра Карађорђевића, значајн драмски класицистички писац историјске тематике.


Као први становник нове градске насеобине, симоблички је одредио назив данашњег урбаног језгра Чукарице – Баново брдо те је ова манифестација делимично и у његову част.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 06 јул 2015 20:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015