Кућа Добрих Вести

Login

Oтворен филмски фестивал Софест

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sofestttttБЕОГРАД -  У Сопоту је почео 44. филмски фестивал Софест, који од ове године има нови концепт као фестивала филмских професија, а прогласио га је отвореним секретар за културу Београда Владан Вукосављевић.


Пред хиљадама грађана окупљених испред Центра за културу продефиловале су, овога пута као пешаци, а не као ранијих година у олд тајмерима, ауторске екипе 19 домаћих филмова који се такмиче за награде. 


Главни програм је почео пројекцијом филма "Бранио сам Младу Босну" Срђана Кољевића.


У конкуренцији су и Црвени макови, Енклава, Мали Будо, Оф, Исцељење, Ничије дете, Споменик Мајклу Џексону, Једнаки, Пети лептир, За краља и отаџбину, Варвари, Петља, Жигосана, Океан, Унутра, Травелатор, Психо сеанса и Отворени кавез.


Од ове године, према новом концепту, стручни жири додељиваће плакете Сунце Софеста и новчане награде за камеру, монтажу, сценографију, костим, музику и дизајн звука.


Жири ће радити у саставу: Зоран Христић - композитор, Милош Пушић - редитељ, Ђорђе Марковић - монтажер, Јелена Ђорђевић - костимограф.


На 44. Софесту у фокусу је филмска музика, тако да је пратећи програм посвећен композитору Душану Радићу.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 08 јул 2015 18:55
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија