Logo
Одштампајте ову страницу

“Musicology" фестивал на Београдској тврђави

Оцените овај чланак
(1 Глас)

musicccccБЕОГРАД - "Musicology" фестивал, који је претходне године имао своје прво издање, одржаће се и овог лета, од 23. до 26. јула на Калимегдану, на тениским теренима.

 

Фестивал је у четвртак 23. јула отворио Душко Гојковић, трубач, композитор, аранжер и један од најуспешнијих музичара са простора Балкана чија каријера траје скоро шест деценија. После наступа Душка Гојковића са својим бендом "Belgrade Summit Octet", публика је имала прилику да ужива уз француску музичку атракцију „Electro Deluxe“ која дошла у Србију по први пут.

 

Прве вечери фестивала ова два музичара "запалила" су публику. Одлична атмосфера употпуњена је огромном енергијом која је са извођача пренета на публику која је у заједничком ритму плесала са извођачима на сцени. 

 

Француски извођач, Џејм Коплеј покренуо је публику која није престајала да игра и да прати његове покрете са сцене. Electro Deluxe je бенд који заслужује пажњу покровитеља овог музичког правца. Да је тако, уверио се и аутор ових редова који је присуствовао концерту. Погледајте у видеу како они заиста фантастично звуче.

 

 

Главне звезде друге вечери фестивала биће британски пионири “есид” џеза, „The Brand New Heavies“, пред чији концерт ће наступити домаћа група „Ничим изазван“.

 

 У суботу 25. јула наступиће „Liv Warfield & New Power Generation Hornz“. Наш представник хипхоп сцене, Марчело, наступиће на Musicology фестивалу пред Liv Warfield са својим џез бендом, „Napeti Quintet“.

 

Грегори Портер (Gregory Porter), амерички певач, кантаутор, глумац и добитник престижне награде Греми 2014. године за најбољи вокални џез албум, први пут ће се представити нашој публици и затворити други по реду Musicology фестивалу 26. јула.

 

Програм фетивала

23. јул

 

21.00 Душко Гојковић и „Belgrade Summit Octet“

22.30 „Electro Deluxe“ (ФР)

 

24. јул

21.00 „Ничим изазван“

22.30 „The Brand New Heavies“ (ВБ)

 

25. јул

21.00 Марчело & „Napeti quintet“

22.30 „Liv Warfield & New Power Generation Hornz“ (САД)

 

26. јул

21.00 „TBA“

22.30 Грегори Портер (Gregory Porter) (САД)

 

Карте се могу купити на следећим продајним местима: Bitefartcafe - Митрополита Петра 8, Bitefartcafe Summer Stage (тениски терени клуба Партизан на Београдској тврђави), Евентим, DD Tickets, GIGS TIX, Ticket line.

Више информација на http://www.musicology.rs/

 

Извор: Куће добрих вести

 


Последњи пут измењено петак, 24 јул 2015 12:35
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015