Logo
Одштампајте ову страницу

Отворене "Грочанске свечаности"

Оцените овај чланак
(2 гласова)

grockaaaaБЕОГРАД - Традиционалне 48. Грочанске свечаности су свечано отворене у самом центру Грочанске чаршије. 

 

Градска општина Гроцка синоћ се заиста потрудила да кроз неговање традиције и културе свим присутнима приближи дух Гроцке.

 

 Пре почетка културно-уметничког програма Грочанском чаршијом продефиловала су Културно уметничка друштва, уз пратњу руководства општине, а дефиле су предводиле кочије са коњима из коњичког клуба „Урбан каубој“ из Гроцке.

 

Председник Градске општине Гроцка на самом почетку програма поздравио је присутне и званично отворио овогодишње свечаности.
Пред препуном Грочанском чаршијом наступала су Културно уметничких друштва са територије наше општине, а присутни су били у прилици да виде и чују смотру фолклора, певача и етно група.

 

Својим спектакуларним и динамичним наступима представила су културно уметничка друштва : „Стеван Штрбац“ , из Врчина, „Србија 011“, из Заклопаче, „Шумадинац“ из Калуђерице, „Болеч“ из Болеча, “ Саша Тодоровић“ из Лештана, „ Окарина“ из Умчара, „Винча“ из Винче и Етно група“Врчин“. Такође , је ученица Основне школе „Алекса Шантић“, из Калуђерице, Дара Павловић приказала мелодраму „Похвала кнезу Лазару“.

 

У току трајања програма стручни жири вршио је дегустацију ракије кајсијeваче , а на крају програма уследило је проглашење добитника прве награде за најбољу ракију.

 

Према одлуци жирија , који су чинили: Ђуро Грубор, Жарко Ристић и Небојша Лазичић прва награда за најбољу ракију кајсијевачу припала је Марку Лазићу из Малог Орашија, друга награда припала је Славољубу Богосављевићу из Бегаљице, а трећа награда Мирославу Зарићу из Лештана.

 

Награде, балоне за ракију, победницима су уручили председник ГО Гроцка Стефан Дилберовић, заменица председника ГО Гроцка Јасмина Мандић и заменик председника Скупштине ГО Гроцка Зоран Костић.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 31 јул 2015 22:02
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015