Logo
Одштампајте ову страницу

Канцеларија расписала два конкурса у кампањи „Уметност улице без границе“

Оцените овај чланак
(0 гласова)

kancelarijaaaaaБЕОГРАД - Канцеларија за европске интеграције, поводом обележавања 21. септембра, Дана европске сарадње, расписала је два конкурса – за израду графита у Неготину и за најбољу фотографију уличне уметности, у оквиру кампање „Уметност улице без граница“.


Графит, који би требало да прикаже сарадњу Србије са суседним државама у области културе и уметности, биће израђен на згради Дома културе Стеван Мокрањац и свечано представљен у 12. септембра, у оквиру манифестације Мокрањчеви дани. Заинтересовани уметници треба да пошаљу скицу графита, доказ о искуству у изради графита, као и своју финансијску понуду до четвртка 20. августа.


Фото конкурс, има за тему фотографисање уличне уметности (графита, мурала, уличних плесача и музичара, циркуских уметника, пантомимичара, факири, итд) у различитим градовима Србије или неке од суседних земаља које су обухваћене програмима Прекограничне сарадње (Мађарска, Румунија, Бугарска, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Хрватска). Рок за слање фотографија је 6. септембар, а награда фото-апарат Sony Cyber-shot DSC-HX60B.


Детаљне информације у вези са кокурсима можете пронаћи на веб страници Канцеларије за европске интеграције (www.seio.gov.rs)
Дан европске сарадње за 2015. посвећен је обележавању 25 година постојања Програма европске територијалне сарадње. Програми прекограничне сарадње су инструмент Европске уније за пружање подршке сарадњи институција у пограничним областима суседних држава. Ови програми се спроводе у оквиру друге компоненте инструмента ИПА - финансијског инструмента Уније за подршку приступању за период 2007-2013.


Од 2004. године до данас, у Србији је финансијски подржано око 200 пројеката.


Тренутно се у Републици Србији спроводи осам програма - са Мађарском, Румунијом, Бугарском, Црном Гором, Босном и Херцеговином, Хрватском, Јадрански програм и програм “Југоисточна Европа”.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 12 август 2015 23:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015