Logo
Одштампајте ову страницу

Русији четврто олимпијско злато

Оцените овај чланак
(0 гласова)

ritmika-ekipno-uvodnaЛОНДОН 12.августа - Руске ритмичке гимнастичарке освојиле су у Лондону четврту узастопну олимпијску златну медаљу у екином делу. Блазниук, Донскова, Дудина, Макаренко, Назаренко и Севастианова освојиле су титулу са 57,000 бодова.

Сребро је припало Белорускињама које су у Пекингу пре четири године биле треће, са 55,500, док је бронзу освојила Италија са 55,450 бодова.

У Пекингу 2008. редослед је био Русија, Кина, Белорусија.

У ритмичкој гимнастици, Русија је најуспешнија нација са три медаље - оба злата и сребро, Белорусија има два трофеја - сребро и брнза, а Италија један –
бронзу.

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015