Logo
Одштампајте ову страницу

Дан сећања на Тошета

Оцените овај чланак
(2 гласова)

toseeeeУ организацији Међународне Фондације Тоше Проески од 13 до 16.10.2015. године одржава се највећи ултра маратон на Балкану, ове године осми по реду, у част Тошета Проеског у дужини од 1000 км.

 

Маратонци трче пут Нове Градишке преко Београда и Скопља до Крушева.


У среду 14.10.2015. од 07:00 – 09:00 часова, маратонци ће бити испред Комбанк Арене - места које је имало посебан значај у Тошетовој каријери, где ће се дружити са његовим фановима и представницима македонске националне заједнице у Србији.

 

Fondacijadfdfd
Изјаве новинарима, поред учесника маратона, даваће и Јовица Палашевски – Министар саветник у Амбасади Р.Македоније у Београду и Борче Величковски, председник Националног савета Македонаца у Србији.


У знак сећања на Тошета, истог дана од 20 часова биће организован и концерт, на великој сцени Академије 28, на коме ће учествовати КУД ,,Македонија'' из Скопља и певачка група Ансамбла македонског националног савета у Србији, која ће и званично од те вечери носити назив ,,Тоше Проески.''

 

Пре почетка концерта биће приказан и кратак документарни филм ,,Шест сати до неба'' који прати причу о животу популарног певача, његовом успеху и трагедији. О њему и његовој каријери говоре његови сарадници и пријатељи, међу којима и Биљана Крстић која ће присуствовати пројекцији.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015