Logo
Одштампајте ову страницу

Вече са Дарком Дозетом

Оцените овај чланак
(2 гласова)

darkooooooВече са фоторепортером Дарком Дозетом биће одржано 21.октобра 2015. у Музеју Војводине (Дунавска 35 ) почевши од 19. часова.

Током вечери биће речи о фоторепортерском позиву и темама које је Дозет обрађивао у својој двадесетогодишњој професионалној каријери...

 

Предавање и дружење пратиће пројекција дела фотографија из његовог богатог опуса.

 

Дозет је овогодишњи добитник прве награде за фото репортажу Међународног фестивала репортаже ИНТЕРФЕР и годишње награде за фотографију „Вечерњих новости“, такође је лауреат и низа других признања за рад и стваралаштво на пољу фотографије.

 

Дарко Дозет је рођен 7.12.1976. у Новом Саду где је завршио Средњу графичку школу, смер фотографија, после које се 1996. године запослио у новосадском дневном листу “Дневник”. Од 1998 – 2007. године фоторепортер је Новинске агенције Тањуг, а од 2007. године фоторепортер је „Компаније Новости".

 

Сарађивао је са најугледнијим светским новинским агенцијама, посебно са Асошијетед пресом, а фотографије су му објављивали многи светски листови и магазини.

 

Његове фотографије илустровале су више од 1.000 насловних страна најзначајнијих медија, првенствено Вечерњих Новости.

 

Од 1998. године члан је Удружења новинара Србије, оснивач је и председник Фото асоцијације Војводине и члан Управног одбора Фотографског клуба Војводина.

 

Самосталне изложбе имао је у више од педесет градова .Аутор је пројекта „Корени душе“ посвећеног Косову и Метохији те коаутор пројекта „Сведоци трајања“ који приказује српску културну баштину у Републици Румунији.

 

Приредио је и фотомонографију „Сведоци историје и чувари успомена посвећену колегама фоторепортерима који су радили и стварали у Војводини.

 

Предавање у Музеју Војводине организовано је у склопу манифестације која је сојеврстан омаж публицисти, фотографу, путописцу, истраживачу Др Радивоју Симоновићу чију изложбу „Записи у времену“ посетиоци предавања могу да посете.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015