Logo
Одштампајте ову страницу

Књига „Практикум пословног успеха“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

praktikum124Када изађе са неког од наших факултета, чији студијски програми традиционално игноришу тржиште рада и потребе привреде, новопечени дипломац врло често нема ни дана праксе проведене у корпоративном окружењу, а о радном праву и пословној етици не зна готово ништа.


Тако „припремљен“, он креће у тражење посла, приморан да све вештине неопходне за опстанак и успех у пословном свету учи успут и „у лету“. Врло често, о значају избалансираног приватног живота и каријере, како се адекватно представити на разговору за посао, о вредности праве мотивације, о важности здравог психосоцијалног окружења, познавања сопствених права и како се за њих изборити - он сазнаје на тежи начин, учећи на грешкама и пропуштеним приликама.


Управо у овом прилагођавању новим правилима игре, суштински другачијим од академске сфере, „Практикум пословног успеха“ Олге Вучковић Кићановић представља драгоцену књигу, у којој су сакупљена и резимирана искуства ауторке која је међу водећим стручњацима за област радног права и иза себе има више од 300 обука на тему решавања радних спорова, подизања самопоуздања, мотивације, лојалности, превазилажења конфликата и стреса на радном месту.


Презентација ове књиге одржана је у недељу 25. октобра на Београдском сајму књига.


Ауторка нуди практична и примењива решења свима - кандидату за посао, запосленом, манаџеру и стратегу корпорације. У свом хуманистичком приступу никада не губи из вида да су добробит и благостање појединца основа на којој се граде успешна каријера и успешно предузеће. Само задовољан радник је мотивисан, добар и лојалан.


Књига представља својеврстан „корпоративни буквар“, који нуди конкретна знања, вештине и алате како мотивисати, преусмерити конфликт, решити спор, како конструктивно критиковати, освешћује појединца да себе реално сагледа, уз одређену дозу самокритике. Све то су предуслови за остварење квалитетних међуљудских односа.


“Практикум” кроз 10 поглавља читаоца поступно доводи до потпуног разумевања процеса и проблема, а свако поглавље је истовремено и самостална целина, па се корисни савети могу примењивати и одвојено. На крају сваког поглавља резимирани су најважнији аспекти.


Ауторка пише питким, прецизним и концизним стилом, па читалац стиче утисак да му се, у улози добронамерног и искусног саветника, непосредно обраћа. И када говори како писати ЦВ, представити се потенцијалном послодавцу и када упозорава на мобинг на радном месту, када нуди решење радног спора у законском оквиру. Зато ће читање ове књиге бити на корист свима - послодавцима, (будућим) запосленима, односно, према ауторкиним речима, свакоме “ко жели током радног века да стекне и сачува самопоуздање, креативност, извуче свој радни максимум и оствари амбиције“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 27 октобар 2015 21:13
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015