Logo
Одштампајте ову страницу

Ускоро нови албум Лене Ковачевић

Оцените овај чланак
(2 гласова)

lenkaПоп-џез певачица и композитор, Лена Ковачевић, ускоро ће објавити свој трећи албум под називом "Џезери" у издању ПГП РТС-а.


Као најава албума, који ће стићи на наше тржиште у децембру, први сингл "Пољуби ме" доступан је на You tube-у као и на Ленином сајту, Фејсбук страни и Твитер профилу.


Нови албум је омаж песмама Момчила Бајагића - Бајаге и представља, како Лена каже, својеврсно путовање кроз музику и време које волимо. Албум је рађен у Београду и Њујорку.


Лена Ковачевић до сада је објавила албуме „Добар дан за певање“ (2009) и "Сан" (2013), који је најпродаванији албум у Србији у 2013. години међу издањима из целог региона.


Каријеру је започела 2004. године турнејом са једним од најбољих оркестара у Холандији, наступала је на бројним фестивалима у Европи где су наступали и уметници попут Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford.


Сарађивала је и наступала са белгијским продуцентом Buscemi-em (Blue Note) и имала част да сарађује са познатим контрабасистом и уметником Јохн-ом Цлаyтон-ом (са којим су сарађивале и Dianne Krall, Nina Simone).
Заједно са својим бендом наступа широм Србије и региона.


Тренутно пише оригиналну музику коју у Њујорку продуцира један од познатих америчких продуцената, пројекат је намењен иностраном тришту.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 28 октобар 2015 18:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015