Кућа Добрих Вести

Login

Србија без финала, Италија боља

Оцените овај чланак
(0 гласова)

vaterpolo-italija-uvodnaЛОНДОН, 10. августа - Ватерпололо репрезенација Србије није успела да се пласира у финале Олимпијских игара у Лондону, пошто је вечерас поражена у
полуфиналу од Италије са 9:7 (4:2, 2:2, 2:1, 1:2). Србија ће у недељу 12. августа у борби за бронзану медаљу играти против Црне Горе, која је у другом полуфиналу изгубила од Хрватске са 7:5. Биће то реприза дуела који је виђен у Пекингу пре четири године када је Србија освојила бронзану медаљу.

Стрелци за Србију били су: В. Удовичић 3, Прлаиновић, Алексић, Никић и Филиповић по 1, а Гало 3, Фелуго 2, Ђорђети 1, Прешути, Премуш и Перез 1 за Италију.

Искључења: Србија 13, Италија 11 Србија није успела да оствари свој сан и заигра у финалу олимпијског турнира. Тврдом игром у одбрани, добрим пливањем Италија је заслужено ушла у финале. Наши момци нису успели да прикажу форму из групе, па ће тако против Црне Горе, као и пре четири године у Пекингу, тражити шансу да се куће не врате без медаље.

Репрезентација Србије, чини се, није играла на нивоу као на почетку турнира. Наши ватерполисти су тешко долазили до шута, а при томе су италијански играчи лако погађали гол Слободана Сора. Италија је током меча три пута имала по три гола предности, што је било недостижно за наше играче.

Пре четири године у Пекингу освајачи медаља били су Мађарска, САД и Србија.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 13 август 2012 14:04
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија