Logo
Одштампајте ову страницу

Mини серија о најмоћнијем владару старог света

Оцените овај чланак
(3 гласова)

tututuutБЕОГРАД –  Kанал АМЦ је за све љубитеље древне историје ове зиме припремио прави предновогодишњи спектакл.


Три вечери узбудљиве приче о животу и владавини једног од најпознатијих фараона старог Египта, гледаоци ће имати прилике да погледају ексклузивно на АМЦ каналу 24, 25. и 26. децембра у 22 часа.


Тут, како је названа ова троделна мини серија, је прича о једном од најмоћнијих владара у историји, Тутанкамону (Аван Јогиа), његовом доласку на власт и борби да Египат поведе пут славе, док његови најближи саветници (међу којима и везир Аy, ког тумачи оскаровац Бен Кингсли), пријатељи и миљеници са двора прате искључиво своје злонамерне интересе.


“Тутанкамон је веома рањив човек, па је срж овог филма у ствари људска крхкост. С једне стране то је прича о људима који су способни да изграде пирамиду, с друге о људској рањивости. За мене је то непогрешива комбинација” – рекао је Бен Кингсли, који тумачи лик Великог везира.
Пошто је владао под окриљем својих саветника десет година након смрти свог оца, 19-годишњи Тут одлучује да преузме контролу над сопственим царством. Он се супродставља трома најмоц́нијим људима у Египту, свом главном саветнику, везиру Аију (Бен Кингсли), генералу Хоремхебу (Нонсо Анозие) и дволичном Високом Свештенику Амуну (Александер Сидиг). У разговору са својим најбољим пријатељем Ка (Петер Гадиот), у ком сазнаје да људи Египта једва и знају да он постоји, Тут одлучује да преузме судбину у своје руке. Он креће у борбу против свог најомраженијег неприетеља - народа Митани, уплићући се у велико клупко сплетки које око њега обмотавају његови најближи сарадници у палати.

 

tutuutut11111

 

“Сви велики људи потајно знају да их једном више неће бити. Тута посебно брине што нема наследника. Како ће га људи памтити? Шта ће оставити свом народу након смрти? Он се развија од особе која у првом тренутку жели оно што му по праву припада, а затим, под утицајем моћи, терета одговорности и доношења тешких одлука долази до сазнања какав вадар жели да буде. Искрено верујем да ће публика уживати гледајући ову мини серију онолико колико и ми док смо је снимали” – изјавио је Аван Јогиа, Тутанкамон у серији ТУТ.

 


Премијера првог дела мини серије, која је приказала у јулу ове године, је у УСА забележила изванредну гледаност са 1,7 милиона гледалаца по Ниелсену, што је дупло више од онога што су продуценти очекивали. Укупан рејтинг серије достигао је невероватних 2,6 милиона гледалаца.
Звезде мини серије „Тут“ су Ben Kingsley (Gandhi, Schindler’s List, Shutter Island, Enders Game and Iron Man 3), kao Veliki vezir Ay, Avan Jogia (I Am Michael, Ten Thousand Saints, Shangri-La Suite) који тумачи лик Tutankamona, Nonso Anozie (Dracula, Game of Thrones, Enders Game) у улози генерала Horemheba, Sibylla Deen (Nusrat Al Fayed, Home & Away) као Тутанкамнова сестра Ankhe, Alexander Siddig (Game of Thrones, Da Vinci’s Demons, Hannibal) у улози високог свештеника Amuna, Kylie Bunbury (Proom, Twisted, Under the Dome) као Тутанкамонова љубавница Suhad, Peter Gadiot (Matador, Fresh meat, Once Upon a Time in Wonderland) као Тутанкамонов најбољи друг из детињства Ka и Ido Goldberg (Peaky Blinders, Mob City, Salem) у улози Лагуса, војника и Тутанкамоновог најбољег пријатеља.


Серију су продуцирали Michael Vickerman (The Wicked, Warriors of Virtue, Ring of Fire) i David Von Ancken (Salem, Californication, The Vampire Diaries, Person of Interest, CSI: NY) који је уједно и режисер мини серије ТУТ.
Трејлер мини серије ТУТ можете погледати путем линка:

 



 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 09 децембар 2015 22:04
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015