A+ A A-

Балкон Скупштине Београда пун српске олимпијске младости

Оцените овај чланак
(0 гласова)

svecano-zatvaranje-uvodnaНеколико хиљада раздраганих Београђана дочекало је српске олимпијце и освајче медаља у Лондону “златну” Милицу Мандић (теквондо), “сребрну“ Ивану Максимовић (стрељаштво) и “бронзане” Андрију Златића (стрељаштво) и ватерполисте и поздавило их бурним апалузима када су се појавили на балкону
Старог двора!

Пре тога српска олимпијска младост провезла се улицама Београда у отвореном аутобусу, од седишта генералног спонзора ОКС Теленора у “Аеродромском граду” до Скупштне Београда бучно поздрављена од великог броја грађана.

У току поподнева у уторак 14. августа олимпијце је примио и премијер Ивица Дачић и са сарадницима, међу којима је била и министар омладине и спорта
Србије Алиса Марић. Захвалио им се што су резултатима али и понашањем на Олимпијским играма у Лондону Србију учинили поносом и богатијом за четири
олимпијска трофеја.

Капитен српских ватерполиста Вања Удовичић истакао је да су имали веома тешку утакмицу против Црне Горе и да су победили јер су екипа која увек тежи ка светским спортским висинама.

- Молим вас велики аплауз и за Ивану и Милицу, за Андрију, који је узео прву медаљу у Лондон – рекао је Удовичић.

- Хвала вам што сте све време веровали да можемо да стигнемо и оно што је на први поглед било недостижно. Хвала вам и што сте дошли, јер је и то доказ да је наш труд вредео.

Андрија Златић који је бронзаном медаљом ваздушним пиштољем донео 99. медаљу нашем спорту, је са много емоција у гласу истакао да је излазак на балкон изузетан доживљај и захвалио се на дочеку уз обећање:

- Надам се да ћемо се видети још неки пут на овом истом месту! Олимпијции су дошли на балкон кроз шпалир одушевљених грађана Београда, пре свега мадих. Поздрављени су Милица Мандић, Ивана Максимовић, али и председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац, који је био на балкону 1995. са кошаркима када је и установљена традиција да се дочекују шампиони. Громогласне аплаузе добили су и стрелци Зорана Аруновић, која је освојила четврто место, легендарна Јасна Шекарић и Дамир Микец, кајакаш Марко Новаковић седми у финалној трци на Играма у Лондону и други спортисти и тренери.

Милица Мандић изјавила је да не може да опише осећања:

- Поздрављам ва све и хвала на прекрасном дочеку. Не могу да опишем како ми је у овом величанственом тренутку. За овако нешто се живи. Уз подршку
породице, тренера и стручног штаба успела сам да остварим снове, али помогли сте ми и ви. Не бих успела без вас и злато посвећујем вама.

Сребрни стрелац Ивана Максимовић која је освјила 100. медаљу узбуђено је рекла:

- Поносна сам јер сам била део олимпијског тима Србије. Сви смо дали све од себе на Играма у Лондону, да остваримо успех и достојно представимо Србију.
Чланови српског олимпијског тима су на тераси скупштине Београда заједно отпевали националну химну "Боже, правде".

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани