Logo
Одштампајте ову страницу

Занимљива дешавања за викенд пред нама

Оцените овај чланак
(1 Глас)

krckoooooБЕОГРАД – Викенд пред нама препун је занимљивих дешавања, а први на реду почео је вечерас у 19 часова у Дому омладине где ће бити оранизован програм „Дејвид Боуви: Повратак звезданој прашини“.

 

На овај начин Дом омладине Београда, заједно са поштоваоцима Дејвида Боувија, жели да се одужи лику и делу аутора који је својом аутентичношћу и високим дометима поставио нове стандарде и задужио светску културу за деценије које долазе. У разговору учествују Слободан Коњовић, Момчило Рајин и Драган Амброзић. После разговора пројекција филма „Човек који је пао на Земљу“ Николаса Рега.

 

Улаз је слободан.

 

Крцко Орашчић у Сава Центру

 

На самом почетку Нове 2016. године, још увек у духу новогодишњих и божићних празника, Сава Центар, Народно позориште и Руски дом приредиће величанствен културни догађај верној балетској публици Београда.

 

Балет Народног позоришта извешће у Великој дворани Сава Центра, сутра антологијску представу Крцко Орашчић са гостима, звездама Бољшој театра. Као кореограф овог балетског празника потписује се Константин Костјуков.

 

Поред гостију, у представи учествују солисти, целокупни ансамбл Балета и Оркестар Народног позоришта.

 

Зимска, балетска чаролија, бајка која почиње у једној божићној ноћи, а све проткано изражајном музиком Чајковског разлози су због којих не треба пропустити овај балетски спектакл, посебно намењен најмлађој публици.

 

Дечји филмови на Коларцу

 

Арт биоскоп Коларац најављује сезону дечјих филмова суботом. Почетак серијала заказан је за сутра, пројекцијама анимираног синхронизованог филма “Мали принц” у 11 и 13 часова у Сали Јосиф Панчић. Цена улазница је250 дин, и могу се купити на билетарници пола сата пре почетка сваке пројекције.

 

Кантате и концерти Ј.С. Баха и Г.Ф. Хендла

 

Београдски Студио за рану музику и Коларчева задужбина у јануару месецу представљају ексклузивни концерт музике два највећа мага барока – Јохана Себастијана Баха и Георга Фридриха Хендла. У суботу, 16. јануара у 20 часова у фоајеу Коларца, ансамбл састављен од вокалних и инструменталних солисти из Србије, Немачке, Енглеске и Хрватске, под уметничким вођством чембалисте, оргуљаша и диригента Предрага Госте, представиће кантате и концерте Баха и Хендла. Поред тога, током овог концерта представиће се и нове камерне оргуље, уз историјске инструменте.

 

Улазнице за концерт се продају на благајни Коларца по цени од 300 и 500 динара.

Детаље догађаја можете прочитати ОВДЕ.

 

Клавирски дуо Јелица Глигоријевић и Наталија Младеновић

 

У недељу, у 11 часова, у Великој Сали Коларчеве задужбине наступа клавирски дуо Јелица Глигоријевић и Наталија Младеновић.

 

Улаз је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 15 јануар 2016 22:17
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015