Logo
Одштампајте ову страницу

Трибина о „Холокаусту“ у Скупштини града

Оцените овај чланак
(2 гласова)

holokaustБЕОГРАД – Поводом Међународног Дана Холокауста српско-јеврејско певачко друштво и Скупштина града Београда организују трибину „Да се никад не заборави, холокауст, да се никад не понови“.


Предавачи на трибини су др. Милан Кољанин, историчар из српско-јеврејског певачког друштва, социјални психолог Драган Попадић, Јозеф Баруховић, као и модератор Марлена Павловић.


Догађај се одржава у Скупштини града Београда са почетком у 16 часова.


Међународни дан сећања на жртве Холокауста данас се обележава широм света.


Сећање на Холокауст је моћно подсећање на оно што може да се деси када престанемо да видимо нашу заједничку хуманост, написао је Генерални секретар УН Бан Ки Мун у поруци поводом 27. јануара, Међународног дана сећања на жртве Холокауста.Генерални секретар је позвао све да осуде политичке и верске идеологије које усмеравају људе једне против других.


"Осудимо антисемитизам и нападе на верске, етничке и друге групе. Створимо свет у којем се поштује достојанство, слави разноликост и где је мир трајан", рекао је Бан Ки Мун.


Бан Ки Мун је подсетио да је током Другог светског рата шест милион Јевреја систематски убијено, и да су нацисти такође убијали Роме, политичке затворенике, хомосексуалце, особе ометене у развоју, Јеховине сведоке и совјетске ратне заробљенике.


"Холокауст је био огроман злочин. Нико не може да негира доказе да се он догодио. Сећањем на жртве и одавањем поштовања храбрости преживелих и оних који су им помогли и који су их ослободили ми сваке године обнављамо нашу решеност да спречимо такве страхоте и одбацимо гнусни менталитет који их дозвољава", написао је генерални секретар.


Уједињене нације су формиране из сенке Холокауста и злочина Другог светског рата да би потврдиле веру у достојанство и вредност сваке особе и да подржале права свих да живе у једнакости и без дискриминације, рекао је генерални секретар УН.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015