Logo
Одштампајте ову страницу

Конференција и сајам o употреби ИТ технологије у образовању

Оцените овај чланак
(4 гласова)

obrazovanjeite123БЕОГРАД - „Нове технологије у образовању“, највећи догађај посвећен употреби информационо-комуникационих технологија (ИКТ) на свим нивоима образовања у овом делу света, одржаће се по трећи пут 26. и 27. фебруара у Белекспоцентру у Београду.


За учешће у догађају пријавило се више од 5.000 учитеља, наставника,универзитетских професора, директора школа, родитеља, као и представникапривредног и невладиног сектора, објавило је Министарство државне управе и локалне самоуправе.

 

Конференција и сајам се организују са циљем осавремењивања иунапређења квалитета образовања уз употребу нових технологија, а више од 120 говорника из Србије, земаља региона и Велике Британије поделиће са учесницима своја практична искуства из ове области.


У сајамском простору Белекспоцентра, преко 60 образовних институција и произвођача хардвера и софтвера намењеногобразовању представиће своју визију образовања за 21. век. Паралелно саконференцијским и сајамским програмом, биће одржан састанак министараобразовања и других истакнутих званичника из области образовања из 20 земаља источне Европе и централне Азије.


У конференцијском делу програма биће речи о стратешком, али и свакодневном приступу употреби ИКТ у школама и на факултетима, о обуцинаставника за употребу нових технологија у настави, дигиталним уџбеницима,учењу преко интернета и другим важним темама. Акценат ће бити на практичнимрешењима, па ће прилику да представе употребу нових технологија усвакодневном раду добити учитељи, наставници и универзитетски професори изцеле Србије и земаља у региону.


Посебни сегмент програма биће посвећени иинклузивном образовању уз подршку нових технологија, употреби ИКТ упредшколском образовању, као и теми ИКТ у развоју људских ресурса у пословном окружењу.

 

Решења у области ИТ представиће 60 компанија


Конференцију ће пратити сајамски програм у оквиру кога ће практична решења у области ИКТ у образовању представити више од 60 компанија из Србије, земаља региона и Велике Британије. Посетиоци сајма ће моћи да испробају таблеткоји може да замени уџбеник и свеску, да виде интерактивну таблу, провере да лије процес учења делотворнији када је у учионици робот, увере се да технологијаможе да помогне у борби против академских плагијата, а схватиће и да друштвенемреже могу да буду коришћене као дидактичко средство. Међу излагачима биће инајвеће компаније у овој области, као што су Oracle, Intel, Lenovo, Cisco, HP,Microsoft, LEGO Education и многе друге.Захваљујући подршци Владе Велике Британије, овај догађај окупиће министре идруге високе представнике министарстава образовања из 20 земаља источнеЕвропе и централне Азије – од Аустрије до Казахстана. Ово ће бити прилика да серазговара о потребним системским решењима како би нове технологије посталедео образовног процеса.


Сви заинтересовани који нису успели да се региструју за учешће на догађају биће умогућности да на сајту www.britishcouncil.rs гледају пренос предавања уживо, као и да пропрате утиске акредитованих блогера који ће извештавати са лица места. Дискусија на Твитеру биће на званичном hashtag-у #novetehnologije.


Конференцију организују British Council, Тим за социјално укључивање и смањењесиромаштва Владе Републике Србије, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство трговине, туризма и телекомуникација,Британска амбасада у Београду, Центар за промоцију науке, Привредна комора Србије, Skills и Стална конференција градова и општина. Златни партнер је Oracle,сребрни партнери су Интел и Леново (уједно и технички партнер), бронзанипартнери су Cisco и ТЕСЛА.

Livestream партнер је LINK group гроуп, интернет партнери су ADVANT и Орион телеком, а медијски партнери РТС и PC .

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 22 фебруар 2016 20:46
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015