Logo
Одштампајте ову страницу

Фестивал „Родитељство новог доба“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

roditeljiБЕОГРАД – Фестивал „Родитељство новог доба“ биће одржан у хотелу „Парк“ 27. и 28. фебруара.


Циљ ове занимљиве манифестације пре свега је пронаћи одговор на питање како у савременим условима васпитавати дете?Како му помоћи на његовом путу одрастања?Шта да ради? Како да живи? Куда да иде?


Међутим, како наводе организатори, како бисмо могли да одговоримо на ова питања, прво ми треба искрено да одговоримо на та иста питања: Шта радимо? Како живимо? Куда идемо?


„Зато смо одлучили да се сусретнемо на једном оваквом Фестивалу и помогнемо једни другима у проналажењу одговора на сва ова питања, која нам се свакодневно намећу. Хајде да причамо о ономе што нам је свима најважније. Хајде да причамо о нашој будућности на начин примерен новом добу. Хајде да родитељство учинимо што мање тешким а што више лепим. Хајде да научимо да будемо бољи родитељи. Хајде да мењамо свет, тако што ћемо мењати себе. Хајде да… Зашто?Зато што наша деца то заслужују“, наводе организатори у позиву објављеном на званичном сајту.


Предавачи на Фестивалу су стручњаци из различитих области које се баве децом.


На Фестивалу ће бити одржана и два панела: један посвећен главној теми – васпитавању деце у новом свету, а други – утицају интернета на повезивање родитеља у заједничкој мисији која ће деци дати најбољу могућу основу за живот.


Зашто ново доба?


"Будући да је живот стална промена, чини нам се да са порастом знања, или још боље речено, свести код људи, долази до завршетка једног доба у комуникацији између родитеља и деце и замењује се поверењем, уважавањем, договором и поштовањем договора. Ново доба ће за све бити инспиративно и обележено потрагом за одговорима на многа питања која се отварају и у нама самима".


Програмом Фестивала обухваћено је више предавања, панела, радионица.
Деца данас нису иста као деца јуче. Она брже мисле, радозналија су, отворенија, траже другачију врсту пажње, не задовољавају се формалним ауторитетима а њихово поверења мора да се заслужи. То су деца „новог доба“. Управо зато, наш фестивал има за циљ да упозна родитеље „новог доба“ са изазовима одрастања деце. Када стекну самопоуздање, разреше личне анксиозности, моћи ће кроз своје родитељство да путују радосно и опуштено а својој деци буду одговарајућа подршка и “ветар у леђа”.
О програму фестивала, предавачима, темама опширније на званичном сајту.

 

Извор: Кућа добрих вести/roditeljstvonovodoba.com

 


Последњи пут измењено субота, 27 фебруар 2016 22:40
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015