Logo
Одштампајте ову страницу

Међународни сајам образовања у Београду

Оцените овај чланак
(2 гласова)

EDUfairrrrrБЕОГРАД – Тринаести по реду, Сајам образовања EDUfair™ 2016 Endorsements одржаће се 11. и 12. марта ове године у хотелу „Crowne Plaza“ на Новом Београду.

 

EDUfair је јединствена прилика за средњошколце и студенте да на једном месту сазнају све о основним и мастер студијама на државним, приватним и страним универзитетима, и добију информације о студентским стипендијама и кредитима.

 

Такође, будући и садашњи студенти ће моћи да присуствују бесплатним радионицама и предавањима на тему избора занимања (каријере), мотивације, лидерства, нових професија, личног брендинга, брзог читања и многих других.

 

На Сајму ће се представити више од 80 домаћих универзитета и високих школа, као и страни универзитети из чак 15 земаља. Очекивано је да Сајам посети преко 5000 младих људи који ће овде пронаћи прави избор животних позива и одговор на све дилеме у вези будућих професија.
Један део Сајма ће бити посвећен МБА студијама које су тренутно најпопуларнији академски програм у свету. У питању су међународно признате студије усмерене на развој практичних пословних знања из области менаџмента, финансија, банкарства, маркетинга, људских ресурса и електронског пословања. Ове студије су намењене младим професионалцима и свима који желе да додатно унапреде своје каријере.


Италија почасни гост


Овогодишњи EDUfair је обојен бојама Италије, земље Почасног госта, која ће посетиоцима представити могућности студирања на високошколским институцијама у тој земљи. Италијански универзитети традиционално остварују одличну сарадњу са студентима из наше земље и могу се похвалити врхунским резултатима које њихови бивши студенти постижу у даљој професионалној каријери. Као и претходних година, Сајам образовања је подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Града Београда.


Универзитет у Љубљани спада у три одсто најбољих на свету, а ове године ће вас на сајму дочекати представници Електротехничког факултета, Филозофског факултета, Рачунарског факултета, Факултета друштвених наука из те земље, од којих ћете имати прилику да добијете више информација како о факултетима, тако и о самом Универзитету.


На заједничкој седници Министарства образовања, науке и спорта Словеније и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије, још 2014. године потписан је споразум о сарадњи у области образовања.
Једна од његових главних уредби је да грађани Србије могу похађати основно, средње и високо образовање у Словенији, под истим условима као и грађани Словеније и обрнуто, што у пракси између осталог подразумева узајамно ослобађање школарине.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 10 март 2016 23:10
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015