Logo
Одштампајте ову страницу

Конкурс за награду ЕУ за истраживачко новинарство

Оцените овај чланак
(2 гласова)

novinarstvooooБЕОГРАД - Новосадска новинарска школа, као чланица партнерства организација цивилног друштва које управљају процесом доделе Награде ЕУ за истраживачко новинарство, упућује позив за номинације за награду за истраживачке приче.


Узима ће се у обзир истраживачке приче објављене у периоду између 1. јануара и 31. децембра 2015. године, које извештавају о друштвеним темама у вези са злоупотребом моћи и основних људских права, корупцијом и организованим криминалом у Србији, а са којима јавност на други начин не би била упозната, објавила је Новосадска новинарска школа.

 

На основу одлуке Европске комисије, овај конкурс уводи нову категорију, награду за најбољу причу младог истраживачког новинара.


Млади истраживачки новинар такође се квалификује и за општу награду. За Награду ЕУ за истраживачко новинарство могу се номиновати приче које су објављене или емитоване у било ком медију у Србији: штампаном, радио, ТВ, онлајн медију или њиховој комбинацији. Наградни фонд у Србији за 2016-у годину износи 15.000 евра.


Награда за категорију Најбоља прича младог истраживачког новинара 3.000 евра


Рок за подношење пријава истиче сутра.


Пријаву можете преузети ОВДЕ.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 28 март 2016 22:24
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015