Logo
Одштампајте ову страницу

У Ботаничкој башти данас садња јапанске трешње

Оцените овај чланак
(2 гласова)

jresnjaaaaБЕОГРАД - Садња јапанске трешње у Јапанском врту Ботаничке баште на Јевремовцу обављена је данас у организацији најпознатије јапанске хуманитарне организације "JICA".

 

Овај догађај организован је у сарадњи са Удружењем за подршку особама ометним у развоју „Наша кућа“, а посађено је укупно осам садница јапанске трешње, најавила је општина Звездара.

 

Претходна садња јапанске трешње била је  заказана за 21. март.


До одлагања садње  дошло је због поплаве која је задесила расадник, па је било потребно времена како би се око садница формирао бусен.


Удружење „Наша кућа“, чланови, родитељи и деца, ће се наредних година старати о садницана и Јапанском врту заједно са стручњацима Ботаничке баште.


Ова хумана и друштвено корисна акција потекла је од познате изреке кинеског песника настале 500 године пре нове ере:


„Ако размишљате годину дана унапред, посејте семе. Ако размишљате десет година унапред, посадите дрво.“

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 04 април 2016 21:38
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015