Logo
Одштампајте ову страницу

Башта у срцу града на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(2 гласова)

im34e3434БЕОГРАД -  Међународни сајам хортикултуре Беоплант “Башта у срцу града“ почео је данас и трајаће дп недеље 10. априла на Београдском сајму а манифестацију је отворила министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић.


Она је нагласила да је овај сајам прилика да се представе произвођачи из области хортикултуре који долазе из целе Србије али и из иностранства.


„Задовољство нам је да видимо да је сајам сваке године све већи и да окуплја све више излагача из различитих овласти биљне производње“, рекла је она и изразила задовољство што се изложба меда и лековитог биља „Дарови природе“ по 18.пут одржава у оквиру Сајма хортикултуре, тако да произвођачи имају прилику да на једном месту виде све оно најлепше што природа нуди.


Министарка је нагласила да је доказ успешности и то што су се у ову манифестацију укључили и произвођачи баштенских и парковских машина а по први пут ове године и произвођачи комуналних машина и комуналне опреме.

vinkaaaa

 

Међународни сајам хортикултуре данас представља сајамски догађај који приказује целовиту понуду производа и опреме у области хортикултуре, истакла је она указујући да је можда управо овај сајам прилика да многи произвођачи изађу из локалних оквира и пронађу своје место на тржишту.


Током одржаања сајма посетиоци ће моћи да присуствоју и великим тематским изложбама као што су Изложба лековитог биља и препарата од меда „Дарови природе“ и Изложба баштенских и парковских машина.

 

 

У оквиру сајма биће одржано такмичње ученика средњих пољопривредних школа у изради цветних аранжмана „У сусрет ускрсу“.


Почетак такмичења предвиђен је за 12 часова, док је свечано уручење признања предвиђено за 12 часова на Београдском сајму, Галерија хале 3.

 


На отвореном простору Београдског сајма окупило се више од 100 излагача и других учесника из земље и иностранства из различитих области хортикултуре – узгајања цвећа и цветног материјала,производње садница и семенског материјала, воћарства, виноградарства, пчеларства...


Министарство пољопривреде и заштите животне средине је покровитељ манифестације.


Радно време сајма је од 10 до 19 сати, појединачне улазнице коштају 200 динара, за организоване групе ђака и студената 100 динара а паркинг је 50 динара по сату.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 07 април 2016 21:44

Најновије од

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015