Logo
Одштампајте ову страницу

Почело пријављивање избеглица за станове у Београду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zgradaaaawe34БЕОГРАД - Избеглице и бивше избеглице из Хрватске и Босне и Херцеговине, који живе на територији града Београда а заинтересовани су за помоћ при решавању стамбених потреба добијањем у закуп стамбених јединица у насељу Земун поље од почетка априла могу да конкуришу за један од 250 станова са могућношћу куповине на територији града Београда.


Станови се дају у закуп на одређено време са могућношћу куповине према условима предвиђеним Законом о избеглицама а у оквиру петог потпројекта Регионалног стамбеног пројекта Републике Срибје, објавио је Комесаријат за избеглице и миграције.


Сва заинтерсована лица, јавни позив, као и образац пријаве могу преузети на интернет страни Комесаријата за избеглице и миграције, на интернет страни града Београда као и код повереника за избеглице и миграције градских општина града Беорада.


Рок за пријаву на јавни позив је 4. мај 2016. године.


Регионални програм стамбеног збрињавања је заједнички вишегодишњи програм Републике Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске који има за циљ да обезбеди трајна стамбена решења за око 27.000 најугроженијих избегличких породица, односно за око 74.000 људи у региону.


Од тог броја је 16.780 породица у Србији, тачније око 45.000 људи.
Регионални стамбени пројекат Србије спроводи се уз подршку ОЕБС и УНХЦР а рефинансиран је средствима Европске уније, која је највећи донатор, САД, Немачке, Италије, Норвешке, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Кипра, Румуније, Чешке, Словачке и Мађарске.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 10 април 2016 18:06
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015