Logo
Одштампајте ову страницу

Конкурс компаније НИС: Заједници заједно 2016

Оцените овај чланак
(1 Глас)

zajedniizajenoeeeeНОВИ САД - У сарадњи с локалним самоуправама компанија Нафтна индустрија Србије (НИС) расписала је јавни конкурс за доделу финансијских средстава за реализацију пројеката из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и помоћи социјално угроженим групама.


Конкурс ће се реализовати на територијама градова Београд, Нови Сад, Панчево, Зрењанин, Ниш, Чачак, Кикинда и општина Нови Бечеј, Кањижа, Житиште и Србобран, објављено је на порталу zajednicizajedno.nis.eu.


Са циљем да се унапреди квалитет живота у локалним заједницама у којима послујемо, а у духу корпоративне друштвене одговорности и препознавања потребе за повезивањем локалне заједнице и значајних привредних субјеката, НИС пружа подршку реализацији пројеката из области које су дефинисане стратегијом друштвене одговорности:

 

Енергија спорта: промоцијa спорта и здравог начина живота, доступност спортских садржаја, укључивање деце, младих и других осетљивих група у спортске активности у локалним заједницама


Култура без граница: развој и обогаћивање културних садржаја у локалним заједницама, подршка културним програмима и манифестацијама, активности усмерене ка едукацији и подизању свести


Енергија знања: подршка развоју науке, укључујући промоцију и популаризацију науке, истраживања


Помоћ социјално угроженим групама: подршка пројектима усмереним ка смањењу сиромаштва, укључивању маргинализованих група, развоју социјалних услуга у заједници


Заштита животне средине: едукација и подизање свести, активности са циљем решавања конкретних проблема у локалним заједницама.
Предност на конкурсу имаће пројекти који пружају подршку и подстичу младе људе да остваре свој потенцијал, као и пројекти који подразумевају реконструкцију или адаптацију простора или јавне површине од великог значаја и вредности за читаву заједницу.


На конкурс се могу пријавити регистроване организације цивилног друштва и то: удружења грађана, задужбине и фондације, омладинске организације, струковна и спортска удружења, јавне установе (у области образовања, културе, социјалне и здравствене заштите, физичке културе, ученичког и студентског стандарда, месне заједнице и градске општине са територија обухваћених конкурсом.


Неформалне групе, појединци, предузећа, привредна удружења, скупштине станара, међународне, верске, политичке и профитне организације немају право пријављивања на конкурс.


Конкурс траје до 31. маја

 

Конкурс је отворен од 1. априла 2016. године до 31. маја 2016. године до 16 часова.


Резултати конкурса биће објављени до 1. августа 2016. године.


Пројектне активности треба планирати тако да почињу од 1. августа 2016. године.


Финансијска средства биће уплаћена након потписивања појединачних уговора са носиоцима пројеката.


Све активности предложене пројектом морају се реализовати до 31.12.2016. године.


Образац за пријаву доступан је на веб сајту.

 

Одговоре на нека од најчешћих питања можете потражити у секцији Најчешћа питања и одговори на сајту НИС а.д. Нови Сад.


Уколико имате било каква додатна питања у вези са пријавом на конкурс, молимо вас да их пошаљете на мејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 24. маја 2016. године.


Уколико сте заинтересовани за учешће на инфосесијама можете се пријавити до 22. априла слањем пријаве на мејл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. у којој ћете навести своје контакт податке (име и презиме, организација/установа, место, контакт е-мејл, контакт телефон).


Детаљније о условима конкурса прочитајте ОВДЕ.



Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 17 април 2016 14:58
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015