Logo
Одштампајте ову страницу

Ведрином духа до ширине срца

Оцените овај чланак
(4 гласова)

nikБЕОГРАД - Колико су ведрина духа и хумор важни какав ћемо живот на крају имати, на најбољи могући начин демонстрирао је Ник Вујачић на јуче одржаној промоцији своје нове књиге „Останите јаки“ одржаној у књижари „Вулкан“ у Ушћу.


Неколико пута је здравим хумором насмејао све новинаре али и присутне случајне пролазнике у Ушћу. Његова конференција за штампу је била изузетно посећена. Новинари су чекали у реду да му поставе питање, а касније и читаоци да им потпише књигу.


Ник је у кратком обраћању присутнима подсетио колико је заправо вредно живети живот који је прожет хуманошћу и помагањем другима. Он је објаснио и како је текао пут његовог ослобађања од тескобе и дубоке депресије.


„За мене је било тешко да се осећам позитивно када сам знао да други имају више него ја, мислим да је то природно. Природно је желети нешто другачије, нешто више, али зрелост је у томе да схватимо да не можемо да променимо оно што не можемо да променимо. Морамо користити оно што имамо. Да сам се ја фокусирао на оно што немам не бих се овде налазио. Већина људи се фокусира на ономе што нема, а треба да буду захвални на ономе што имају“.


„Желим да Вас питам уколико би сте дисали још 30 секунди на чему бисте били захвални, кога бисте загрлили“, упитао је Вујачић.


„Многи мисле да је потребно више новца да би нешто учинили, али љубав не кошта ништа. На који начин можете изаћи из депресије?Можете да изађете из депресије и отићи у посету болесној деци и насмејати их, понесите књигу и читајте им, или гигару и свирајте им. Помогните им да не размишљају о негативностима. То је одлука коју требамо донети, да покушамо да подигнемо друге“, поручио је овај мотивациони говорник.
„ Не чините новац својим божанством, уколико је новац твој Бог никада нећете бити срећни. Ја сам више сиромашних људи видео да су срећни него сиромашне. Кључно је питање ко си ти и шта желиш бити у животу. Врати се својој основи“, додао је он.

 

 

nikkkkk

 

Ник је пресретан отац двојице синова Дејана и Кијашија, које учи пре свега да поштују и воле своје најближе. Најважније да охрабрујеш друге љиде и да знаш истину о својој срећи. Мене би моји синови учичнили поносним ако воле свог брата, мајку и тату, али да дефинитивно воли Бога, али не у смислу религиозиности. Људи треба да имају вере, да знају да је небо стварно и то је најважнија ствар на свету. И док год они воле свог Бога и воле друге људе, али не само на речима већ и делима, ја ћу бити поносан отац.


Ник каже да је најважнија ствар која му се догодила начин на који је изашао из депресије. Поред родитеља који су били увек ту, помогли су га и усмерили други људи. Он истиче да кроз тешке животне тренутке не можемо ићи сами и морамо наћи подршку. Ако то нису родитељи то може да буде искрен пријатељ. „Понекад ми мора да будемо лично добар пријатељ како би добили правог пријатеља“, поручује. „Корак по корак, година за годином, годишња доба долазе и одлазе. Не знам никога да живи савршен живот, али имајте вере, молите се, имајте пријатеље и породицу која ће вас подржавати.


„И једна од најважнијих ствари која је мени помогла - када ја не могу да добијем чудо, ја могу да будем чудо за другога. И то је прелепа ствар, помоћи другоме, то помаже вашем срцу“.


Осврћући се на најновију књигу, Ник је рекао да је желео да помогне младим људима, да пронађу себе, али и да се суоче са чињеницом да се „никада са шансама не сусретнете без противљења других људи“.

 


„И будућност Србије лежи у рукама младе генерације, желим да их охрабрим да буду храбри људи и људи од интегритета. Када гледамо на проблеме у свету, видимо да се они дешавају због тога што неко верује да је важнији од неког другог или да је мање важнији од неког другог“, истакао је он.


Овај храбар млади човек говорио је и о свом оцу, који је оболео од рака, али је написао и своју прву књигу.


„Три године му говорим да напише књигу јер може да охрабри друге родитеље, да подели своју причу јер сваки родитељи који имају децу могу пуно тога да науче од његовог искуства. Недељу дана након што је написао књигу открио је да има рак. Доктори су му давали два месеца живота, али је он и после седам месеци још увек жив“, рекао је Ник.


Не можемо да избегнемо бол, изазове и искушења али можемо да научичмо од њих. Он није био савршен отац, нити је наследио савршенство од свог оца, али оно што је било добро код његовог оца пренело се на њега, а то на мене. Тако ћу ја та зрцна доброте пренети својим синовима, поручио је на крају свог обраћања Ник Вујачић.

 

Ник је најавио да ће следећи пут доћи на годишњи одмор са синовима како би их упознао са земљом свог порекла. Уз поруку да воли Србију али и српски народ, Ник се упутио на свој тродневни пут кроз Србију и разне догађаје који су организовани широм Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 18 април 2016 22:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015