Кућа Добрих Вести

Login

„Грчки викенд” 14. и 15. маја на Тргу републике

Оцените овај чланак
(3 гласова)

grciudfdfdБЕОГРАД - Манифестација „Грчки викенд” биће одржана први пут,  14. и 15. маја, на Тргу републике, с циљем промоције спрско-грчко пријатељства, традиције, културе, музике и гастрономије из земље Хелена.

 

Градска секретарка за привреду Тијана Маљковић рекла је да  је овакав догађај требало да се одржи много раније, али и да за овакву манифестацију никад није касно.

 

"Грчи викенд ће бити од посебне користи пре свега домаћим туристима и грађанима престонице. На овај начин указујемо туристима колико су значајни односи између Србије и Грчке, добар однос Београда са Атином и Солуном, као и са регијама које су популарне током летње сезоне", указала је Маљковићева на конференцији за новинаре у хотелу „Ексцелзиор”.

 

Она је истакла да ова манифестација има посебан значај за Секретаријат за привреду,  који је ресорно задужен за развој малих и средњих предузећа, као и туризам у главном граду јер ће се тада представити већи број компанија, чланица Грчке бизнис асоцијације. То ће, према њеним речима, омогућити да се споје наши произвођачи  са грчким увозницима и на тај начин пласирају домаће производе у Грчку, али и обрнуто.

 

Примамљив догађај за странце

 

"Град Београд има 56.000 регистрованих субјеката на територији престонице, за које ће бити од значаја да посете ову манифестацију и направе добре привредне контакте",  указала је ресорна секретарка.

 

Догађај ће бити веома примамљив за Београђане, домаће госте, али и за странце, којих је све више у нашој престоници, истакао је вршилац дужности директора Туристичке организације Београда Миодраг Поповић.

 

Значајан број страних туриста у Београд долази из северног, македонског  дела Грчке.

 

"Презентација нашег главног града интензивирана је током претходних неколико година и у Атини и у Солуну, а  на задовољство обе стране",  указао је Поповић.

 

Директор економског и трговинског одељења Амбасаде Грчке Хараламбос Куналакис истакао је да су грчко-српски односи засновани на сличним историјским приликама и искуствима. Снага тих односа, како је рекао, наставља да се развија непрекидно у складу са блиским политичким, културним и пословним везама, а „Грчки  викенд” управо представља те добре односе.  

 

Директорка Канцеларије грчке националне туристичке организације Софија Лазариду истакла је да је циљ ове манифестације продубљивање традиционално добрих односа две земље и два народа.

 

Посебан сегмент - туризам

 

"Посебан сегмент најављеног догађаја биће туризам, који је једна од најзначајних економских активности Грчке, која је већ годинама једна од најомиљенијих дестинација за српске туристе. Сваке године дочекујемо више од 800.000 Срба, док се ове сезоне, на основу резервација, очекује повећање броја туриста за 20 одсто",  најавила је Лазариду и подсетила да велики број грчких туриста посећује Србију, посебно Београд.

 

Посетиоци „Грчког викенда”  имаће могућност да на Тргу републике уживају у мирисима, укусима и звуцима Грчке. Очекује се наступ међународно познатог фолклорног ансамбла „Ликио Елинидон” из Ларисе, уз пратњу бенда „Модел веј” . У част „Грчког викенда” у Народном позоришту биће изведена „Антигона”, док ће Позориште на Теразијама играти представу „Грк Зорба” и популарни мјузикл „Мама Миа”.

 

Организатор манифестације је Удружење интернационалног пријатељства. Генерални спонзори  су Амбасада Грчке у Београду, Канцеларија грчке националне туристичке организације, Туристичка организација Србије, Град Београд, Туристичка организација Београда и Хеленско привредно удружење Србије.

 


Извор: Кућа добрих вести/Беоинфо


Последњи пут измењено среда, 27 април 2016 20:25
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија