Кућа Добрих Вести

Login

Сувенири на тему "Смедеревац" одушевили Београђане

Оцените овај чланак
(1 Глас)

izlozba1Поводом 70. година Клуба књижевника у среду је у просторијама Клуба, отворена изложба ученика Школе за дизајн из Београда. Посетиоци ће имати прилику да погледају изложбу радова до 4. маја.

У сарадњи са руководством Школе, Клуб књижевника је дао задатак ученицима да израде предлог идејног решења сувенира овог реномираног ресторана на тему “Смедеревца”, који симболизује традицију овог ресторана и који је се користио од оснивања Клуба па до 2007. године.

 

„Идеја је била да овај музејски примерак Смедеревца представимо као сувенир и заштитни знак Клуба књижевника, и то све уз помоћ младих, креативних и талентованих дизајнера. Они су на задату тему направили разноразне сувенире, од упаљача, магнета, свећњака, које ћете моћи да видите на овој изложби“, рекао је Предраг Вујовић, директор агенције за односе с јавношћу П.Р.А., која је организатор ове изложбе.

 

izlozba2

Менаџер Клуба књижевника Владимир Лазаревић пожелео је свим посетиоцима добродошлицу и изразио велико задовољство што су имали прилику да сарађују са Школом за дизајн и овако креативним ученицима.

 

„Наш Клуб је, могу слободно то рећи, заштитни знак Београда, а овај шпорет, познатији као Смедеревац, који је са нама од почетка, је нешто што даје душу Клубу. Нама је драго што смо остварили сарадњу са наставницима и ученицима Школе за дизајн и што ћемо добити креативне и јединствене сувенире“, истакао је Лазаревић и позвао суграђане да у што већем броју посете изложбу.

 

izlozba3

 

Директорка школе Јелена Медаковић честитала је Клубу седамдесетогодишњи јубилеј, и изразила наду да ће у даљој будућности наставити сарадњу.

 

„Похвалила бих опом приликом професоре и ученике трећег разреда Школе за дизајн који су у кратком року успели да произведу дивне сувенире, чији је квалитет на завидном нивоу“, додала је Медаковић.

 

Након свечаног отварања изложбе, жири у саставу Таре Лазаревић у име Клуба књижевника, Јелена Медаковић , Драгана Родић и Предраг Вујовић, који су оценили радове ученика и додели награде за три најбоља дизајна сувенира. Прву награду добила је Нина Рековић за дизајн свећњака, ученик Владимир Марковић је отишао са другом наградом за дизајн отварача за флаше, док је трећа награда за дизајн упаљача и пепељаре отишла у руке Александре Коцић.

 

Извор: Кућа Добрих вести


Александра Гавриловић

Завршила основне и мастер студије на Филозофском факултету у Нишу, одсек новинарство. Прве текстове писала је у нишком дневном листу "Народне новине", а касније и у "Нишком гласнику". Опробала се и у радио, телевизијском и онлајн новинарству. Воли да путује, учи језике и аматерски се бави фотографијом.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија