Logo
Одштампајте ову страницу

Изложба слика „Индонезија као инспирација“

Оцените овај чланак
(3 гласова)

insjksddfБЕОГРАД - Друштво српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ и Градска општина Врачар организују свечано отварање изложбе слика „Индонезија, као инспирација“ чланова Друштва српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ у уторак, 24. маја 2016. године, у 19 часова, у галерији Градске општине Врачар, у Његошевој улици бр. 77.


Индонезија с више од 17.500 острва, преко 300 народа, са три часовне зоне, коју пресеца екватор, са великим бројем активних вулкана и бујном вегетацијом, била је надахнуће многима, па и сликарима, члановима Друштва. Неки од сликара су били у овој, по много чему јединственој земљи, али има и оних који су инспирацију тражили прелиставајући књиге, гледајући телевизијске репортаже и документарне емисије, претражујући интернет странице, трагали о новим сазнањима и маштали о Индонезији.


Сликари, чланови Друштва су анализирајући радост игре, колорит, егзотику и снагу јединства у различитости, нашли подстицај за уметнички доживљај и сликали Индонезију, као свој утисак.

 

neza

 

Односи између Србије и Индонезије су већ шест деценија добри, и унапређују се у свим правцима. Верујемо да је и Друштво својим вишегодишњим активностима допринело да ти односи буду још садржајнији, нарочито у области културе и уметности.


Са великим задовољством сликари чланови Друштва ову изложбу представљају свима који воле да истражују географски далеку земљу Индонезију, њене народе, обичаје, културу и уметност.


Отварању изложбе присуствоваће и амбасадор Индонезије у Србији, Хари Ричард Џејмс Канду са сарадницима, чланови индонежанске заједнице у Србији, чланови и пријатељи Друштва српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“.


У кутурно-уметничком програму наступиће ученици Музичке школе „Даворин Јенко“ из Београда, а чланови плесне групе „Бидадари“ из Амбасаде Републике Индонезије извешће традиционални индонежански плес.


Друштво српско-индонежанског пријатељства „Нусантара“ основано је 2003. и има за циљ да постане језгро невладиног сектора за јачање односа измеђзу две земље. „Нусантара“ својим активностима помаже успостављању сарадње у области социјалних питања, уметности, образовања, културе, спорта, али и доприноси јачању и развоју политичких и економских односа и сарадњи између Србије и Индонезије, као својеврстан „мост“ развоју укупних билатералних веза двеју традиционално пријатељских земаља.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 мај 2016 22:49
Марко Јелић

Рођен у Подгорици, а одрастао у Београду. Од малена путује. Растао је у породици књижевника где су се окупљали многи беоргадски интелектуалци, а пре свега књижевници и сликари. Зато је љубав ка путовањима учврстио често слушајући уметничке импресије са путовања које су се испредале у његовом дому у детињству, као и гледајући уметничке слике многих сликара фасцинираних лепотама света.

Струковни је економиста у туризму. Објавио је више десетине путописа и радова из туристичке географије. Писао је за часописе: „Војска“, „Просветни преглед“ „Глобус“, „Земља и људи“, „Геа“, „Свет туризма“, „Привредни преглед“, као и за неколико веб портала. Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 2010. године.

Одувек су га интересовале егзотичне дестинације, али посебно земље Северне Африке и Југоисточне Азије, које сваким даном постају све утицајније земље. Труди се да скрене пажњу на значај Алжира, Индонезије, и многих других земаља „трећег света“, као и да укаже на традиционално добре, пријатељске везе с којим Србија и земље Балкана тек треба да обнове и учврсте и дипломатске, а нарочито економске односе.

Одлучио је да се придружи редакцији ,,Кућа добрих вести" зато што је портал расадник добрих, позитивних вести, оаза занимљивих, добрих људи, који зраче позитивном енергијом.

 

Најновије од Марко Јелић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015