Кућа Добрих Вести

Login

Млади гађају у Вроцлаву, студенти прескачу Шампионат света

Оцените овај чланак
(0 гласова)

mladi-srpski-strelci-liga-evrope-osijek-uvodnaБЕОГРАД - В. д. селектора стрељачких репрезентација Србије Горан Максимовић одредио је стрелце за финални тирнир Лиге младих Европе у Вроцлаву у Пољској од 4. до 7. октобра. Србија ће имати представнике само у дисциплини ваздушна пушка а у саставу су Андрија Миловановић (Ниш), Тијана Коларик (Панчево), Тиха Тодоровић (Лукањац, Пирот) и Драгана Палечек (Нови Београд Ушће). Вођа пута и тренер селекције биће Лидија Михајловић прослављена олимпијка из Ниша.

- Млади стрелци огледаће се са вршњацима из Европе, али нећемо имати представнике на Студентском шампионату света у Казању у Русији од 5. до 9.
септембра – каже генерални секретар СС Србије Ненад Петковић.

- Представници универзитетског спортског савеза обавестили су нас да немају средстава за слаље срспке селекције, иако бисмо имали јак састав јер скоро сви наши олимпијци студенти. Са друге стране, буџет СС Србије ће бити смањен за 16 процената и имаћемо проблема и да обезбедимо новац за такмичења до краја године тако да нисмо били у могућности да сами финасирамо и ову акцију.

Млади српски стрелци су се квалфиковали за Лигу младих Европе на турниру у Осијеку. У првом колу ваздушном пушком, Србија је изгубила од Русије са
13:11, у другом је савладала Хрватску са 15:9, у трећем је побеђен Израел са 19:5 и у четвртом у трилеру Украјина са 13:11. Украјина је завршила као прва са 60 бодова, Србија друга са 58 али са три победе, Хрватска трећа са 58 и две победе , Русија је четврта са 50 и Израел пети са 14 бодова. Украјина и Србија су се пласирали на финални турнир у Вроцлав. Српска селекција пиштољем није прошла квалификације у Осијеку.

У првом финалу Лиге младих Европе 2009. у Хелсингору у Данској српска репрезентација пушком у саставу Катарина Бисерчић, Борислав Мазињанин и Драгана Тодоровић освојила је златну медаљу.

У другом финалу 2010. у Болоњи Катарина Бисерчић, Борислав Мазињанин и Жарко Трифуњагић заузели су четврто место ваздушном пушком.

У трећем финалном турниру прошле 2011. у Будви, српска репрезентација у гађању ваздушом пушком заузела је последње четврто место у групи и није са
пласирала за полуфинале.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 04 септембар 2012 09:52
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија