Logo
Одштампајте ову страницу

Најбоље од корејске популарне културе ускоро у Београду

Оцените овај чланак
(3 гласова)

posterБЕОГРАД - Иако је корејска култура још увек доста непозната широј српској публици, постоји један део популарне корејске културе који, бројчано гледано, већ има озбиљну публику у Србији, која се континуирано шири.


Ради се о тзв. „корејском таласу“, односно корејској поп музици, серијама и филмовима који већ увелико уживају светску популарност
Корејски поп или скраћено к-поп, је музика настала у Кореји и представља мешавину рока, хип-хопа, електронске музике и R&B-ја. Заједно са корејским серијама и филмовима ужива огромну популарност у земљама источне и југо-источне Азије а у последње време све је популарнија у земљама САД-а и Европе.


Интересовање за к-поп жанр у Србији је доста велико судећи по „Амбасадоровој к-поп журци“ која је одржана у јулу 2015. године, у организацији амбасаде Кореје, када се велики број фанова овог жанра окупио на једном месту и направио феноменалну атмосферу. Подједнако су популарни и женски и мушки бендови а неке од најпознатијих к-поп група су Big Bang, Exo, BTS, Girl's generation, Super Junior, 2NE1, Shinee, Sistar, 4 Minute итд.


После веома успешне Амбасадорове к-поп журке 2015. године, амбасада Кореје у Србији ове године спрема још једно изненадјење на радост свих фанова овог жанра, а то је специјално такмичење у плесу и певању, где ће такмичари показати свој таленат у певању и игрању, као и своју страст према K-поп-у. Ово такмичење је званични светски догадјај под називом „K-pop World Festival”, чији се локални огранак организује у Србији, ове године по први пут, 26. јула, од 16 часова у Дому омладине. Победник такмичења у Србији, пролази у ужи избор кандидата са шансом да буде позван на финално међународно К-поп такмичење у Кореји. На такмичење се могу пријавити сви, али у случају да је такмичар малолетан, потребна је писмена сагласност родитеља или старатеља.


Након такмичења, у клубу Shake&Shake поново ће се одржати и Амбасадорова К-поп журка, са циљем да се љубитељима пружи незабораван доживљај уз целовечерњи к-поп видео и музички програм. Током трајања журке, пиће ће се служити по сниженим ценама а посетиоци ће имати прилике да пробају и корејску храну.

 

Све информације о такмичењу, начину пријаве и журци можете прочитати на званичној веб и ФБ страници амбасаде Републике Кореје у Београду.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 13 јун 2016 20:57
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015