Logo
Одштампајте ову страницу

Бесплатан концерт Шпанско-сефардско музичко вече „страствено“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

jevresjkosdrsvБЕОГРАД - Српско – јеврејско певачко друштво слави 140 година постојања и у сарадњи са Амбасадом Шпаније у ту част приређује концерт Шпанско – сефардско музичко вече.


Концерт ће се одржати у понедељак, 20. јуна у Позоришту на теразијама са почетком у 20 часова.

 

Улаз на концерт је бесплатан те се бесплатне карте могу преузети на билетарници Позоришта на Теразијама од 14. јуна, сваки дан осим понедељком.


Поред годишњице желимо обележити вековни живот Сефарда, посебно на територији општине Стари град. Јевреји, сефарди су са својим комшијама Србима и Ромима вековима делили на Дорћолу, или како се то некада звало Махали, добро и зло, али и музику. Стога су на програму концерта и композиције које указују на заједничке корене и преплитање традиција- (Ojos pretos ili ruse kose, Mi kerido mi amado или Кад ја пођо на Бембашу).


Наравно ту су звуци гитаре и песме Шпаније прадомовине Сефарда. Поред хора Сјпд учествују сјајни, млади гитаристи: Младен Пецовић и Немања Канацки (гитаре), Душан Петровић на перкусијама, Невена Радивојевић за клавиром, а диригентица је Бојана Радивојевић.


Одабране композиције пренеће публику у свет сунца, мириса и емоција. Ссетићемо се популарних шпанских мелодија и провести лепо вече.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 15 јун 2016 22:21
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015