Logo
Одштампајте ову страницу

Учесници и организатори обећали добру забаву на Шабачком летњем фестивалу!

Оцените овај чланак
(2 гласова)

Sabacki festival11111111111111ШАБАЦ - Овог лета, Шабачки летњи фестивал, који ће се одржати од 29. до 31. јула на простору Старог града и Шабачке тврђаве, постаје место окупљања највећих регионалних извођача. Покровитељ фестивала је Град Шабац, док је МТВ организатор манифестације.

На одржаној конференцији за новинаре Бајага, Ван Гог, С.А.Р.С., Марчело, Ничим изазван и В.И.П. и The Beatshakersi обећали су добру забаву у Шапцу. Овом приликом представљени су нови концепт и програм овогодишњег издања ШЛФ-а и отривена су имена нових извођача! Музички програм овогодишњег ШЛФ-а одржаће се на две, уместо досадашње једне бине.

На Jelen Main Stage прве фестивалске вечери наступиће Звонко Богдан, Бајага и Инструктори и Who See. Као појачање стижу шабачки бендови Sprž i Eleven, који ће наступити исте вечери као предгрупе. У суботу, 30. јула, такође на главној бини, наступиће Ван Гог, С.А.Р.С., В.И.П. и Atheist Rap. У суботу, публика ће бити у прилици да слуша и шабачки састав Слонз. На финалној вечери ШЛФ-а, поред већ најављеног Хладног Пива, Марчела са Напетим Quintetom и бенда Ничим изазван, наступиће и војвођански бенд Кофеин и Шапчани Siempre Peligroso. Нови извођачи на Шабачком летњем фестивалу су изабрани на конкурсу за неафирмисане и демо бендове.

И на МТВ Party Арену стиже стиже појачање у виду нових DJ звезда, који ће ушушкани међу зидинама Шабачке тврђаве правити добру атмосферу до раних јутарњих часова. У петак ће се DJ двојцу The Beatshakers придружити Игор D , DJ Sole, Erick Kasell i Divolly & Markward У суботу, 30. јула, музику ће пуштати DJ Сале и DJ Stolle, а исте вечери за пултом ће се наћи Mratijn ten Velden, Calavera & Manya i Groovyman. . Недеља је резервисана за Darrena Emersona,, Марка Настића и Леу Добричић, а њима ће се још придружити и Немања Божић, DJ Дима и DBDZ.

Цена фестивалске карте у промо периоду је 800 динара и укључује улаз на три дана фестивала и три конзумације. Камп улазница износи 1500 динара и обезбеђује фестивалску карту, три ноћења у кампу и три конзумације које добијате на фестивалу. Промотивни период продаје карата траје до 1. јула. Након тога важиће нове цене улазница. Карте можете набавити на свим продајним местима Eventima, Gigstixa i DD Ticketa у Србији и региону, као и путем њихових сајтова.

ИЗЈАВЕ УЧЕСНИКА ФЕСТИВАЛА:

Момчила Бајагића Бајаге, Звонимира Ђукића Ђулета, Марка Шелића Марчела, Жарка Ковачевића из бенда С.А.Р.С., Бојана Глувајића из састава Ничим изазван, Реље Миланковића из хип хоп двојца В.И.П. и Ненада Косовца из DJ dua The Beatshakers, градоначелника Шапца, Небојше Зеленовића, и музичког уредника ТВ канала и Шабачког летњег фестивала, Николе Јовановића.

Звонимир Ђукић Ђуле, Ван Гог:
„Велика ми јечаст и задовољство да наступамо. Поштовање за све учеснике и изазов за све нас. Боримо се са ове стране укуса против оног неукуса. Свираћемо актуелне песме са албума „Ако станемо, губимо све“. Драго ми је да је ШЛФ добио ново одело и да се ствари у Србији децентрализују. Није све у Београду и Новом Саду и други градови се буде. С обзиром на кризу у земљи не верујем да ће сви млади моћи да иду на море. Надам се да је музика оно што ће красити Шабац овог лета. Једва чекамо да се поклонимо музици“.

Момчило Бајагић Бајага:
„Драго ми је да су шабачки регион и Западна Србија добили и један велики и озбиљни фестивал у односу на претходне године. Убеђен сам да ће Фестивал да буде јако посећен. То је време летњег распуста и људи доста путују у Србији. Овог лета свирамо неколико фестивала у региону и имамо фестивалски програм који ће бити избор највећих хитова из каријере, али оставићемо и неколико изненађења“.

Марко Шелић Марчело Марчело:
„Успомене су прилично лепе ових дана свуда изјављујем да је ШЛФ, уз Арсенал и Лове фест, један од мојих омиљених домаћих фестивала и драго ми је што расте. Гледамо да свирамо шоу, а не било који конкретан жанр. Осим мене на бини је осморо људи. Чивијаши су имали прилику да виде моју досадашњу генезу све до ове инкарнације коју бисмо волели да задржимо као коначну. Једва чекам“.

Жарко Ковачевић, С.А.Р.С.:
„Ово нам није први наступ на ШЛФ-у, свирали смо на 10. издању. Пожелео бих да се за наш 10. рођендан понови оно што се десило за 10. рођендан ШЛФ-а. Свираћемо сет листу са свих досадашњих албума укључујући и пар песама са новог“.

Бојан Глувајић, Ничим изазван:
„Нажалост, због других свирки не можемо бити тамо сва три дана али гомилу бендова бих волео да чујем. Ово је доста специфичан наступ, никада нисмо свирали у Шапцу, тако да је ово јако лепа прилика да свирамо“.

Реља Миланковић, В.И.П.:
„У Шапцу смо били само да купујемо кола, никада нисмо наступали. Супер је што је овај фестивал тако организован, још један фестивал који фали том делу Србије. Долазимо да урадимо то за наше фанове. Мало је места у Србији где исмо наступали, Шабац је један од њих и мислим да ће екипа бити задовољна“.

Ненад Косовац, The Beatshakers:
„Са Ђулетом смо радили ремикс неко те има ноћас, радили смо култну обраду песме „Ђускај“. Осма велика летња турнеја и по први пут ћемо наступити и у Шапцу и овом делу Србије. Фасциниран сам простором и био сам на промо партију, наступала је Сајси, реакције су биле феноменалне“.

Небојша Зеленовић, градоначеник Шапца:
„Захваљујем МТВ-ју као нашем партнеру. Одлучили смо да у Шапцу радимо неке ствари које се не раде у Србији. Желео би да од Шапца направимо мали кул град у којем неки пристуојни људи промишљају о томе како треба да се живи. Одлучили смо да се препустимо МТВ-ју и верујем да ће публика бити срећна што ће ове звезде током три дана бити гости Шапца“.

Никола Јовановић, музички уредник МТВ канала и Шабачког летњег фестивала:
„Шабачки летњи фестивал је прва манифестација коју МТВ организује у својој продукцији. Поносни смо на списак извођача, који може да стане раме уз раме са другим великим регионалним фестивалима. Унели смо озбиљне промене у организацију Фестивала, у које ће се публика уверити већ 29. јула. Желимо да створимо праву фестивалску атмосферу и искуство. Сав профит од продаје карата се враћа у буџет Шапца, и на тај начин улажемо у културни развој града“.

Више информација о фестивалу на:
Web: www.sabackiletnjifestival.com
FB: www.facebook.com/sabackiletnjifestival
Instagram: https://www.instagram.com/sabackiletnjifestival/
На располагању за све додатне информације су Вам Сања Миловановић, ПР-а ШЛФ-а (069.8011.372) и Марија Младеновић (069.5598.355).

Извор:Кућа добрих вести/MTV.RS


Последњи пут измењено субота, 18 јун 2016 09:08
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Најновије од Марина Трмчић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015