Logo
Одштампајте ову страницу

„Тамбурица фест 2016“

Оцените овај чланак
(1 Глас)

tamburica65656БЕОГРАД - Овогодишњи „Тамбурица фест 2016“, девети по реду светски фестивал чувара тамбурашке традиције, због великог интересовања публике, трај пет дана и одржава се од 21. до 25. јуна.


Место одржавања фестивала је у центру Новог Сада и на Петроварадинској тврђави.


Уводна четири дана фестивала улаз је бесплатан, а улазница за пето, завршно фестивалско вече на Петроварадинској тврђави, када је проглашење победника и додела награда, кошта 500 динара у претпродаји.


За престижне фестивалске награде, на Петроварадинској тврђави, такмичиће се 10 оркестара из седам земаља.


Данас ће тамбуре ће укрстити “Сремска банда” и “Зоруле” (Србија), “Гарави”, (Хрватска), “Црногорски тамбураши” (Црна Гора) и “Мохачки тамбурашки оркестар” (Мађарска) а у ревијалном делу те вечери наступиће легендарни Звонко Богдан са својим тамбурашима и оркестар “Дијако” из Ђакова.


Завршно вече фестивала, у суботу, 25. јуна, такмичиће се “Бечки тамбураши” (Аустрија), “Златна суза” (Румунија) “Успомена” ( Хрватска) “БЛ Мерак” (РС БиХ) и “Тајна” ( Србија). Ревијални део обележиће Руски народни оркестар а за крај, наступа Халид Бешлић са својим оркестром и специјалним гостом, Зораном Калезићем.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 24 јун 2016 20:48
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Најновије од Маja Јованов

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015