Кућа Добрих Вести

Login

Два злата за Матеја Кнежевића, најсјајније одличје заслужио и беспрекорни домаћин

Оцените овај чланак
(2 гласова)

MATEJJJJJJ11111111Ужице - Гледаоци су се нашли у чуду, такмичари уз надљудске напоре, машту, сналажљивост, врхунску припремљеност и неизбежну храброст лако су излазили на крај са опасним „противником“.

 

 

Литица за коју се не може смислити духовита илустрација изазива једино дубоке уздахе, небројено пута застане и дах, често није лако веровати и својим очима. Вештина и умеће које на такмичењима демонстрирају пењачи, у већој, или мањој мери са призвуком чудновато моћних освајача стеновитих успона тешко је без присуства претворити у аутентичну причу. За такве и сличне подвиге потребно је много више.

MATEJ222222mmmmmm

Срећници да присуствују државном првенству у спортском пењању на природним стенама, недавно су били Ужичани. За титуле и одличја у дисциплинама тежинско и брзинско пењање такмичило се 35 учесника, готово половина (15) у јуниорској конкуренцији. Осећања, бар тако тврде такмичари и њихови тренери подједнако су важна као и медаље, па актери ретко виђених сцена тешко и могу објаснити комплетан доживљај. Ипак, код храбрих и упорних учесника првенства Србије осмеси после остварених подвига не силазе са лица. Сведоци би рекли, за похвалу и дивљење.

PENJANJE111mmmmmmm

И у фантазији су Срби ненадмашни, а тек у стварности Ужичанин, још увек јуниор, Матеј Кнежевић, члан СПК „СТАРИ ГРАД“ демонстрирао је таленат и спремност да буде моћнији од дивовске стене и ризницу медаља допуни са још два злата, освојена у обе програмске дисциплине. 


У женској конкуренцији без премца је била светска шампионка Сташа Гејо, а код сениора прво место су поделили Лука Перуновић и Братислав Михајловић.

PENJANJEEEmmmmmm
Дочек, гостопримство и врхунску организацију похвалили су сви учесници, а медаљу вреднију од злата заслужили су Радослав Кнежевић и Александар Ђорђевић, тренери СПК „СТАРИ ГРАД“. За уложен труд заслужили су много, много похвала, још више поштовања. Одлично припремљено пењалиште, организована допинг контрола, стисак руке срдачном домаћину по одласку из Ужица...


Није потребно превише „додатака“ и мала помоћ, незнатна у поређењу са другим, мање храбрим, спортистима била би од велике користи за такмичаре СПК „СТАРИ ГРАД“. Заслужили су.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Последњи пут измењено четвртак, 21 јул 2016 11:19
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија